İller

31 Mayıs 2021 Pazartesi

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Devir Teslim


Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Ferruh Yıldız'dan devraldı.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve idari personeli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz mühendislik eğitiminde 50 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye'deki öncü fakültelerden biridir. Kendini sürekli yenileyen, çağı yakalayan ve çağın ihtiyaçlarına güncel bilimsel çalışmalarla cevap veren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz, gerek Konya'mız gerekse ülkemiz için katma değere dönüşen önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu başarıların elde edilmesinde Prof. Dr. Ferruh Yıldız ve ekibinin önemli katkıları oldu. Bu vesileyle kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Tabi burada biz bir aileyiz. Burada bir samimiyet var burada bir heyecan var ve bu heyecanı samimiyeti geldiğim günden beri hissediyorum. Elbette hepimizin ortak gayesi aldığı görevi layıkıyla yerine getirmek. Bu anlamda Prof. Dr. Ferruh Yıldız hocamız görevini layıkıyla yerine getirdi. Bu bayrağı devralan Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy hocamız da inanıyorum ki bu bayrağı daha ileriye taşıyacaktır. Yeni görevinde Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy hocamıza başarılar diliyorum." dedi.

Fakülteye yapmış olduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Ferruh Yıldız'a teşekkür eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy, "Görevimizin ve sorumluluğumuzun ağır olduğunun farkındayız. Bu görev bize emanet edildi. Bizlerde gerek rektörümüzün gerekse öğretim elemanlarımızın destekleriyle altından kalkacağımızdan şüphe duymuyoruz. Prof. Dr. Ferruh Yıldız hocamıza ve ekibine fakültemizin bu noktalara gelmesinde katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de görevi tarafıma tevdi eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'e teşekkür ederim. Yeni görevin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. " diye konuştu.

Dekanlık görevini devreden Prof. Dr. Ferruh Yıldız ise, "1978 -1982 arası öğrenci, 1982 yılından bu yana yaklaşık 43 yıldır da öğretim elemanı olarak bu fakültenin bir üyesiyim. Tüm bölümdeki arkadaşlarımızla kurduğumuz ekip çalışması ruhuyla aile ortamı içerisinde, paylaşarak, motive ederek özellikle genç arkadaşlarımızın önlerini açarak görevimizi yürütmeye çalıştık. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin çoğu bölümleri marka olmuş, mezunlarıyla kendini ispat etmiş bir fakültedir. Önemli olan bu bayrağı düşürmemek. Bundan sonrada Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy hocamızın da fakültemizi daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyoruz. Görev süremiz boyunca ekip ruhu içerisinde çalıştığımız öğretim elemanlarımıza, idari personelimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ardından Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ve Dekan V. Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy tarafından görevi devreden Prof. Dr. Ferruh Yıldız'a  plaket ve çiçek takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder