İller

31 Mayıs 2021 Pazartesi

MÜSLÜME-ALİ YAMAN İLKOKULU’NDA KUKLA FESTİVALİ ÇOŞKUSU


Müslüme-Ali Yaman İlkokulunda bir ilk gerçekleşti. 4-11 yaş öğrencilerini kapsayan e-Twinning projesinde proje yürütücülüğünü Rehber Öğretmen Şehnaz GÖK'ün yaptığı Puppet Fest/Kukla Festivali yer aldı.

Proje Yürütücülüğünü Müslüme-Ali Yaman İlkokulu Rehber Öğretmeni Şehnaz GÖK'ün yaptığı ve Türkiye, Romanya, Ukrayna, Polonya, Ermenistan ve Bulgaristan katılmış Türkiye' de ise Konya, Tokat, Sivas, Ordu, Eskişehir, Batman, Ankara gibi illerin bulunduğu 18 ortakla yürütülen uluslararası projeye Şubat ayında başlanmış olup, Mayıs ayı sonu itibari ile sona erecektir.

ÇOCUKLARIN DİL GELİŞİMİNİ VE KENDİNİ İFADE ETME ŞEKLİNİ OLUMLU ETKİLİYOR

Çocuklar atık materyalleri dönüştürerek aynı zamanda el kuklaları ve parmak kuklaları yaptılar. Bu kuklaları konuşturdular. Aynı zamanda projemize vantrolog konuğumuz dâhil oldu. Bu sayede çocuklar ağızlarını hareket ettirmeden de konuşulabileceğini fark ettiler. Çocukların kendini ifade etme becerileri, özgüvenleri dil gelişimlerine olumlu katkı sağladı. Bu proje ile amacımız kuklalar aracılığıyla öğrencilerin sohbete katılımını desteklemek ve bu konuda dil gelişimlerine katkıda bulunmaktı. Kuklalarla çocukların kendilerini daha rahat ifade edecekleri ortam yaratmayı ve onların sosyal , duygusal ve dil gelişimlerinde önemli bir etkiye sahip olacağını amaçlıyoruz. Kuklalarla daha çok duyuya hitap ediyoruz. Bu da çocukların öğrenmelerini hem zevkli hem de kolay hale getiriyor.

e-Twninning proje kurucularına teşekkür eden Müslüme-Ali Yaman İlkokulu Rehber Öğretmeni Şehnaz GÖK, çocukların dil becerilerini geliştirmek amacıyla yürütülen proje ile projeye ortak ülkeler arasında uzaktan eğitim yoluyla da olsa çocukların gelişimleri açısından faydalı bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Pandemi sürecinde eğitim ve öğretime en etkili şekilde katkı sağlamayı amaçlayan birçok etkinlik yaptık. "Bu zorlu süreçte onların eğlenerek öğrenmesini ve kendilerini geliştirmelerini sağlayan destekleyici bu tür projeleri oldukça faydalı buluyoruz," dedi.

Okul müdürü Mehmet Karabayır ise yaptığı açıklamada; öğretmen ve öğrencilerimizin eğitim ile ilgili yaptıkları projelere destek veriyoruz. Çünkü onlar başarmanın zevkini tattıkları zaman yaşadıkları mutluluk yarının Türkiye'sinde ülkemize çok büyük başarılar getirecektir, dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder