İller

8 Ağustos 2021 Pazar

​AGD Şube Başkanları Toplantısını Konya’da gerçekleştirdi


Milli görüş bu toplumun temelidir

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şube sorumluları ve şube başkanları toplantısını Konya'da gerçekleştirdi

Bayır Diamond Otel'de gerçekleşen ve bütün illerin temsilcilerinin katılım sağladığı program Senegalli Hafız Muhtar Seck'in okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın yanı sıra Saadet Partisi YİK Üyesi ve Eski MGV Başkanı Lütfi Yalman'ın ve Saadet Partisi GİK üyesi Hasan Hüseyin Uyar'ın da katıldığı toplantı, geniş bir kitle ile gerçekleşti. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, yaptığı açılış konuşmasında "Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanları ve Şube Sorumluları Toplantımıza hoş geldiniz. Siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı Konya Şube yönetimi olarak sevinç ve mutluluk içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

KONYA HER DAİM IŞIK YAYMIŞTIR

Düzenlenen toplantıda değerlendirme konuşması yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Konya'nın sahip olduğu değere vurgu yaparak, "Konya'mızda bugün çok önemli bir toplantı yapmak için bulunuyoruz. Bu güzel toplantıyı organize eden Konya Şubemize ve Başkanımız Ceylani Kılıç'a çok teşekkür ediyoruz. Konya her daim dünyanın her tarafına güzellik yaymıştır. Konya'dan yayılan heyecan birçok merkeze ışık olmuştur. Erbakan hocamızın bağımsız adaylığı ile başlayan heyecan yıllar boyu bu şehirde etkisini göstermiştir. Yine Konya, milli görüş için her daim önemini korumuştur" dedi. Merhum Milli Görüş Lideri Prof Dr. Necmettin Erbakan'ın Konya'da yaşadığı bir hatırayı da paylaşan Turhan şunları kaydetti: "Erbakan hocamızın Konya'da köy mitingleri düzenlediği dönemler. Köyün birinde ise yağmurdan dolayı yollar çamurlu. Erbakan hocamız ise köylü kardeşlerimize hitap etmek için traktörün üzerine çıkacak. Tam bu esnada yollar çamurlu olduğu için hocamızın ayakkabısı çamura takılı kalıyor. Erbakan hocamız hiç aldırış etmeden yürümeye devam ederek traktöre çıkıyor. Bakınız bir ayağında ayakkabı var diğerinde yok. Hocamızın konuşması bittikten sonra traktörden indiğinde ayakkabıyı temizleyip uzatıyorlar. Daha sonra hocamıza ayakkabıyı neden almadınız diye sorduklarında hocamız bizim o ayakkabıyı oradan alacak vaktimiz yok diyor. İşte bakınız bu olay bile bizim davamızın nasıl bir anlam taşıdığını gözler önüne seriyor."

 

 

IRKÇI SÖYLEMLERE KULAK VERMEMELİYİZ

Konya'da yaşanan 7 kişinin katledilmesi üzerine de açıklamalar yapan Genel Başkan Turhan, şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde Konya'mız açısından ciddi bir sorun teşkil eden bir olayla karşı karşıya kaldık. Hangi insan ne sebeple 7 tane canı katledilebilir. İnsan olduğunu iddia eden birisi bu caniliği nasıl yapabilir? Öncelikle bunun sorgulanması gerek. Bu bağlamda bizler diyoruz ki şefkat ve merhamet duygusu topluma yeniden öğretilmeli. Yine yaşanan bu olayın ardından birçok yorum yapıldı. İki aile arasında var olan husumetin meydan getirdiği bu olayla ırkçı söylemler kendini göstermeye başladı. Biz asla böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Bununla birlikte komşuluk bilincinin de toplumda yeniden hayata geçmesi gerek. Bu açıdan biz milli gençliğimizin yapacağı çalışmalarda toplumsal birlikteliğe her daim vurgu yapacağız. Özellikle şuur derslerimizi bu konuda ciddi bir eğitim yapacağız."

 

HAK VE BATIL MÜCADELESİNDE DURDUĞUMUZ YER ÖNEMLİ

AGD Şube Başkanları ve Şube Sorumluları Toplantısında söz alan ve hak batıl mücadelesindeki konumun önemine değinen Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Uyar, "Hak ve batıl mücadelesinde durduğumuz yer çok önemli. Bizler eğer hak ekseninde olacaksak ona göre davranmalıyız. Irkçı söylemleri bir tarafa bırakmalıyız. Nitekim ırka ve güce dayalı üstünlüğü ilk olarak şeytan ortaya koymuştur. Ve yine hak batıl mücadelesi ilk olarak Habil ve Kabil ile başlamıştır. Biz biliyoruz ki hak ve batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecek. Bizler ise milli görüş harekatı olarak hakkın hakimiyeti için çalışacağız. Ki zaten milli görüş harekatının temel amacı iyiyi emretmek ve kötüyü nehyetmektir" şeklinde konuştu. Toplantıda konuşma yapan Saadet Partisi YİK Üyesi ve aynı zamanda eski milletvekili Lütfi Yalman ise şunları kaydetti: "Hayatım boyunca birçok görevde bulundum. Fakat en özel ve değerli hissettiğim zamanlar MGV teşkilatları içinde bulunduğum dönem oldu. MGV başkanlığım ve milletvekilliği yaptığım dönemi alın gerisini bırakın. İşte bu yüzden içinde bulunduğunuz vazifelerin kıymetini bilin. Bugün çok zor dönemlerden geçiyoruz. İslam'ı anlatmanın zor olduğu dönemleri yaşıyoruz. Bunun için daha sıkı çalışmalıyız. Bugün bir başka sıkıntımız ise eğitim. Bu konuya da ciddi önem vermeliyiz. Bugün ne yazık ki yetkili insanların bilgisi yok, bilgili insanların ise yetkileri yok. Milli görüş bunun mücadelesini verdi ve vermeye de devam ediyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder