İller

4 Ağustos 2021 Çarşamba

Bozkır’da Baraj ve Göletlere 90bin sazan yavrusu bırakıldı.


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesinde bulunan Bozkır Barajı ve Çağlayan göletine 90bin yavru sazan bırakıldı.  

Bozkır ilçesi ve çevresinde ki su kaynaklarına Bozkır ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her sene "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında sazan yavrusu bırakılıyor.  

Yavru sazan balığı bırakılması nedeniyle açıklamalarda bulunan Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş yaptığı açıklamada "İlçemizde Su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında Bozkır Barajı ve Çağlayan göletinde balıklandırma çalışması yaptık.  

Bu proje kapsamında Çağlayan göletimize son 6 yıldır 3 bin ile 6 bin arasında her yıl balık yavrusu salımı gerçekleştirildi. Bu yıl Çağlayan göletimizdeki Plakton oluşumu gerçekleştiği için 30 bin yavru balık salımı gerçekleştirildi.  

Bozkır Barajımız ise bu sene ilk defa su tutmaya başladı. Bu barajımız ilk senesi olması hasebiyle 60 bin balık yavrusu bırakıldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda devam edecek. Önümüzdeki yıllarda da Bozkır barajımıza ve Çağlayan göletimize artan sayılarda balıklandırma çalışmalarına devam edeceğiz.  Bıraktığımız balık yavrularının Bozkırımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.  

Bozkır ilçesinde "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında Bozkır ilçesinde bulunan Çağlayan göletine 30 bin ve Bozkır barajına 60 bin olmak üzere toplam 90 bin sazan balığı yavrusu brakılması programına Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, Bozkır Orman İşletme şefi İbrahim Karışoğlu, Doğa gönüllüsü gençler ve Bozkır Avcılar Derneği temsilcileri katıldı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder