İller

25 Kasım 2021 Perşembe

Sözleşmeli Sağlık Çalışanları İçin Flaş Karar

4/b süresiz sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesi konusunda birçok ilde hukuk savaşı veren Sağlık-Sen, kazandığı davalara bir yenisini daha ekledi.

Gaziantep’te süresiz sözleşmeli sağlık teknikeri olarak görev yapan F.Y.’nin, 3 yılını doldurduktan sonra 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen 45/A maddesi gereğince 3+1 sözleşmeli kadro statüsüne geçme talebi, Sağlık Bakanlığı tarafından reddedildi.

Bu durum üzerine sağlık teknikeri adına dava açan Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi, dava dilekçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ‘kadroya atanması istemiyle yapılan başvurunun reddedilmesi’ kararının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu. Gaziantep 3. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, Sağlık-Sen haklı bulundu. Mahkeme kararında, “Sözleşmeli personel statüsünde görev yapan kişilerin, anılan kanun maddesindeki düzenlemelerden yararlandırılması gerektiği açık olup, aksi durum Hukuk Devleti ilkesine ve eşitlik ilkesine aykırı olacaktır” denildi. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ‘kadroya atanması istemiyle yapılan başvurunun ret edilmesi’ kararının hukuka, eşitlik ilkesine ve hakkaniyete uygun bulunmadığı sonucuna varan mahkeme, Bakanlık tarafından verilen ret kararının oybirliğiyle iptaline karar verdi. Böylece Sağlık-Sen, birçok ilde 4/b süresiz sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesi konusunda açıp kazandığı davalara bir yenisini daha ekledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder