İller

14 Aralık 2021 Salı

KTÜN’de "Afet Farkındalık Eğitimi" İle "Yangın Tatbikatı" Yapıldı


KTÜN'de AFAD tarafından Olası Afetlere Yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" İle "Yangın Tatbikatı" Yapıldı

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 'Gönüllülük Çalışmaları' dersi kapsamında ve İş sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünün katkılarıyla üniversitenin akademik, idari personeli ile öğrencilere yönelik, "Afet Farkındalık Eğitimi" ile "Yangın Tatbikatı'' yapıldı.

Etkinliğe, Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hale Öncel, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Selahattin Burak Akay, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.
Afet farkındalığının yaygınlaştırılması, afetlerden zarar görme durumunun en aza indirilmesi, afetlere dirençli toplum oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, her zaman için olması muhtemel deprem, sel, çığ, yangın gibi afetler hakkında bilgi verilerek bu gibi bir afetle karşılaşıldığında yapılması gerekenler anlatıldı.

Konuyla ilgili konuşan, Öğretim Üyesi Dr. Hale Öncel "Öncelikle bizi kırmayarak gelip bu değerli bilgileri paylaşan Konya AFAD ekibine teşekkür etmek istiyorum. Maalesef afetler hayatımızın bir parçası, hepinizin bildiği gibi ülkemizde aktif fay hatları bulunuyor dolayısı ile gerekli eğitimleri alarak deprem, sel gibi afetleri yaşama ihtimalini göz önüne alarak, kendimizi bu gibi durumlar için hazır hale getirmemiz gerekiyor. Umarım bu felaketleri yaşamak zorunda kalmayız hepinize katılımınız için teşekkür ederim" dedi.

Etkinlik daha sonra Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesi açık alanında, olası yangın durumunda yapılması gerekenlerin anlatıldığı yangın tatbikatının ardından sona erdi.

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder