İller

27 Aralık 2021 Pazartesi

Sağlıkçıya Şiddet Gösteren Hastanede Ücretli Bakılsın !

Türk Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı

Türk Sağlık Sen, sağlıkta her geçen gün artan şiddetin son bulması için “Sağlık personeline sözlü veya fiziki şiddet gösteren kişilerin, kamu hastanelerinde ücretli bakılsın” önerisinde bulundu.

Çalışanların Arasına Nifak Sokulmasına Müsaade Etmeyeceğiz

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış yapılması ile ilgili süreci değerlendirerek “Hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılması şarttır. Analarının ak sütü gibide helaldir. Doktorlarımız ile ilgili düzenlemede söylediğimiz, doğru fakat eksik olduğudur. Eksiktir çünkü o düzenlemede ek ödemeden mahsuplaşma vardır. Eksiktir çünkü doktorların bir kısmı kapsam dışı kalmıştır. Aile hekimleri kapsam dışı kalmıştır. Üniversite hastanelerinde, adli tıp kurumunda, SGK’da görev yapan doktorlarımız dışarda bırakılmıştır. Eksiktir çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış olmalıdır. Fakat gördük ki biz tüm bunları dememize rağmen bazı kendini bilmezler ile başka hesap yapanlar hekimlerimizle bizi karşı karşıya getirme gibi bir işin için girmeye çalışmaktadırlar. Buna fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Çalışanların arasına nifak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz. Sağlık hizmeti ekip işidir, ekibin bütünün gözetmek gerekir. Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Tüm platformlarda bunun mücadelesini veriyoruz, vereceğiz” dedi.

Bu haber hoşunuza gidebilir.

Türk Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ek Zam ve Refah Payı Şarttır

Tüm kamu çalışanların için ek zam ve refah payı talebi ile ilgilide değerlendirmede bulunan Genel Başkanımız Önder Kahveci “Toplu sözleşmede Türkiye Kamu-Sen olarak tavrımızı net bir biçimde ortaya koyduk. Refah payı ve seyyanen zam olmadığı, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadroda net çözüm bulunmadığı için imza atmadık, evet demedik.  Bu verilen zamlarla memur 2022’yi tamamlayamaz dedik ve ek zam talep ettik. Süreç bizi haklı çıkardı. Toplu sözleşmeyi tarihi kazanım olarak anlatanlarda daha yeni ortaya çıkarak ek zam istiyoruz demeye başladılar. Ek zam talebimizde ısrarcıyız. Kamu çalışanlarının kayıplarını önlemenin tek yol budur.” şeklinde konuştu.

Sağlıkta Şiddete Yönelik Çözüm Önerilerimiz Hayata Geçmeli

Genel Başkan Önder Kahveci sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin çözümü için sendikamızın önerisini olan sıfır toleranslı alan uygulaması, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden acil haller dışında ücretli yararlanması, tutuklu yargılamanın istinasız uygulanması gibi çözümlerin hayata geçmesi gerektiğini kaydetti. Üniversite hastanelerindeki mali problemlerin çözülerek personelin sorunlarına çözüm üretilmesi ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerinin karşılanması gerektiğine dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder