İller

11 Şubat 2022 Cuma

ÇEKOM Çalışanları Sosyal Hizmet Tazminatından Yararlanacak

ÇEKOM Çalışanları da Sosyal Hizmet Tazminatından Yararlanacak

Sağlık-Sen’in girişimleri neticesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) çalışanlarının da 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımı olan sosyal hizmet tazminatından yararlanmalarına karşılık karar verildi.

 

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı yetkilileriyle Aralık ayında yapılan Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında, ÇEKOM’un yatılı kuruluş olup olmadığı hususuna açıklık getirilmesini isteyen Sağlık-Sen, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi biriminde çalışanların, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları arasında yer alan sosyal hizmet tazminatından yararlanmasını talep etmişti. Konunun bir an önce açıklığa kavuşmasını isteyen Sağlık-Sen, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi çalışanlarının mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin bir an önce son bulması gerektiğini belirtmişti. Bakanlıkta, KİK toplantısı sonrası yapılan çalışma kapsamında, Personel Genel Müdürlüğü’nden Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi belirsizliği hususunda görüş istendi.

ÇEKOM Çalışanları da Sosyal Hizmet Tazminatından Yararlanacak

ÇEKOM Çalışanlarına Müjde!

Gelen görüşte; yatılı hizmet veren çocuk evlerinin 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu uyarınca ayrı bir kuruluş olmadığı, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı evlerden oluştuğu, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi personelinin de çocuklara yönelik yatılı hizmet veren çocuk evlerinin iş ve işlemlerini gündüz veya gece mesai şeklinde çalışarak 24 saat esasına göre yürütmek amacıyla çalıştığı belirtildi. Görüş yazısında ayrıca,  Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi çalışanlarının 6. Dönem Toplu Sözleşmenin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarına İlişkin Üçüncü Bölümünün 36. maddesinde yer alan sosyal hizmet tazminatı kapsamında olduğu vurgulandı. Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi çalışanları, böylelikle Sağlık-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımı olan sosyal hizmet tazminatından yararlanmaya hak kazandı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder