İller

16 Şubat 2022 Çarşamba

Konya ​Anadolu Gençlik Derneğinden Hindistan Zulmü Basın Açıklaması


İnsanlık İslam ile huzur bulur

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hindistan'da yaşanan zulümler için Türkiye'de eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, "Adaletin yegâne kaynağı İslam'dır ve insanlık ancak İslam ile huzur bulur" dedi

Hindistan'da Müslümanlara yönelik zulümler gün geçtikçe artarken Anadolu Gençlik Derneği, Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. AGD Konya Şubesi'nin Şerafettin Camii'nde kılınan akşam namazının ardından düzenlediği basın açıklamasına Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Öğ-Der Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Mutlu Öcal, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, AGD Komisyon temsilcileri ve İlçe Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yaptığı konuşmada barışın ve kardeşliğin yegâne kaynağının İslam olduğunun altını çizen AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, "İnsanlık ancak İslam ile huzur bulur. Müslümanlar kendi değerleri etrafında toplandığı ve adaleti şiar edindiği sürece yaşadıkları her yere huzuru ve güveni getirmişlerdir. Lakin zalim yönetimler, putperest ve menfaatperest odaklar İslam'ı ve Müslümanları her zaman kendileri için bir tehdit olarak görmüşlerdir. Otoritelerinin sarsılmaması, menfaatlerinin yok olmaması ve köle düzenlerinin devamı için her yolu denemeyi mubah saymışlardır" şeklinde konuştu.

HİNT COĞRAFYASI ZULMÜNÜ HEP DEVAM ETTİRDİ

İngiliz sömürgesi altında kalan Hint coğrafyasında zalim yönetimlerce İslam'a olan zulmün devam ettiğini kaydeden Kılıç, "Yıllarca İngiliz sömürgesine maruz kalan Hint coğrafyası, İngilizler çekilse de zulüm zihniyetini devam ettiren hatta şiddetini artıran yönetimler tarafından idare edilmiştir. 1947'de resmi olarak kurulan Hindistan, kurulduğu günden itibaren Müslümanlara azınlık muamelesi yapmış, temel hak ve hürriyetlerden mahrum etmiş ve şiddet olaylarını desteklemiştir. Müslümanların ibadetlerine kısıtlamalar getirme, camilerimizi tahrip etme, çocuklarımızın İslami eğitimlerine engeller koyma, hanım kardeşlerimizin tesettürüne el uzatma, mallarını gasp etme, canlarına kastetme, kısaca onları asimetrik psikolojik terörün tüm yönleri ile kıskaca almışlardır. Hindistan'da 200 milyon Müslüman yaşamaktadır. Dünyadaki pek çok ülke nüfusunun katbekat üzerinde olan bu sayıya, azınlık muamelesi yapmak, anayasal haklardan mahrum bırakmak, haklarını savunmalarına izin vermemek ancak zulmün bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLAR DAVALARINA SARILMADIKÇA ZULÜM BİTMEZ

Konuşmasının devamında Hint zulmünün tüm Asya'ya yayıldığını ve zulümlerin Müslümanların davalarına sarıldıklarında biteceğini vurgulayan Ceylani Kılıç, şunları kaydetti: "Hint zulmü sadece kendi topraklarını değil tüm Asya bölgesini kuşatır vaziyete gelmiştir. Arakan'da, Keşmir'de yaşanan soykırımların baş faili Hint yönetimi ve Hint rahipleridir. Faşist grupları destekleyen, Müslüman kanı dökmeleri için tüm ihtiyaçlarını gideren onlardır. Müslümanların yaşadığı sıkıntılar ortada iken İslam ülkelerinin tepkisizliğini, Müslümanların sessizliğini anlamak mümkün değildir. Hint rahipleri aleni bir şekilde zulümleri teşvik ederken, İslam alimlerinin adaletin tesisini daha fazla gündemlerine almalıdırlar. Putperestlerin, zalimlerin batıl davalarına gösterdikleri sadakati, Müslümanlar Hak davalarına göstermedikçe dünyada zulümler bitmeyecektir. Kendi değerlerini savunmayanlar, adaleti ayağa kaldırmayanlar, Müslümanların izzet ve şerefini göz ardı edenler, İslam Birliği için çalışmayanlar, Yeni Bir Dünya idealine inanmayanlar elbet ahirette hesap vereceklerdir." Sözlerinin sonunda İslam Birliği kurulmadan zulümlerin son bulmayacağını da belirten Kılıç, "Anadolu Gençlik Derneği olarak; İslam Birliği tesis edilmeden ve Yeni Bir Dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyeceği bir defa daha ifade ediyor, İslam ülke yöneticilerini ve Müslümanları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder