İller

14 Mart 2022 Pazartesi

“14 Martta Sağlık Çalışanlarının Yüzlerinin Gülmesini İstiyoruz”

“14 Martta Sağlık Çalışanlarının Yüzlerinin Gülmesini İstiyoruz”

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bayramlarını bayram gibi kutlamak isteyen sağlık çalışanlarının, yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Biz alın terimizin hakkını istiyoruz” dedi.

 

14 Mart ile ilgili konuşulan toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, “Sağlık-Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Biz ne söylüyorsak üzerinde düşünerek, mevzuat alanında en iyi uzmanlarla üzerinde çalışarak söylüyoruz. Çalışanlarımızın sorunlarını ve taleplerini yapılan çalışmalarla gündeme getiriyoruz. Sorunlara karşı sadece söz söylemiyor, çözüm önerilerini raporlaştırıyor, model önerileri sunuyoruz. Toplu sözleşmeye giderken de sahadan gelen talepleri üzerinde çalışarak masaya götürüyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“Farklı İstihdam Modellerinin Tek Bir Çatı Altında Toplanması İçin Mücadele Edeceğiz”

Farklı istihdam modellerinin 2022 Türkiyesine yakışmadığını dile getiren Durmuş, “Aynı oda da çalışan arkadaşlar ekonomik, özlük ve sosyal hakları açısından farklı haklara sahipler. Bugün kamuda onlarca istihdam modeli var. Bu doğru bir uygulama değil. Bu konuda da bu yıl çalışmalar yapılacak. Birbirinden farklı istihdam modellerinin tek bir çatı altında toplanması için mücadele edeceğiz” dedi.

“14 Martta Sağlık Çalışanlarının Yüzlerinin Gülmesini İstiyoruz”

“Çalışma Barışının Sağlanması İçin Adil Bir Ücret Politikasının Oluşturulması Gerekiyor”

Performansa dayalı ödeme sisteminin çalışanlar arasında iş barışını bozduğuna dikkat çeken Durmuş, “Performansa dayalı ek ödeme sistemi adaletli ve hakkaniyetli bir hale gelmeli. Çalışma barışına darbe vuran bu uygulama yüzünden sağlık çalışanlarının tükenmişlik oranı giderek arttı. Branşları aynı, çalışma süreleri aynı, hastaneleri farklı çalışanların aldıkları ücretler birbirinden farklı. Bu durumun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Çalışma barışının sağlanması için adil bir ücret politikasının oluşturulması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bu konuda ivedilikle gerekli adımları atmalı” diye konuştu.

 

“Verilen Sözler Yerde Kalmamalı”

Durmuş, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, “Tüm sağlık çalışanlarının haklarının teslim edileceği bir 14 Mart tıp bayramı kutlanacağına dair verilen sözlerinin yerde kalmamasını temenni ediyoruz. Bayramlarını bayram gibi kutlamak isteyen sağlık çalışanlarının, 14 Mart günü alacakları haberlerle yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Biz alın terimizin hakkını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder