İller

10 Mart 2022 Perşembe

BİMDER ve Bedir Gençlik'ten Suriye'ye Kur'an kursu


Bedir Gençlik Derneği ve Bozkır BİMDER Derneğinin işbirliğinde Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde bulunan Suriye'nin Halep iline bağlı Mare ilçesinde 11 derslikli Kur'an kursu yaptırıldı.Bedir Gençlik ve BİMDER'den Suriye'ye Kur'an kursu

 Bedir Gençlik Derneği ve Bozkır BİMDER Derneğinin yetkililerinin yaptığı açıklamada" 2900 metrekare arazi üzerine kurulan 850 metrekare kapalı alana sahip olan Kur'an Kursunun 11 derslik, idare odası, öğretmenler odası, kantini,misafir odası ve geniş bir bahçeye sahip yapımı ile Selçuklu külliyesini andıran bir yapıya sahip ve sabah ve akşam  hizmet vereceği  modern bir eğitim yuvası olacağını dile getirdiler.

Diyanet ile ortak yürütülen bu projede Kur'an kursu 450 öğrenciye hizmet verecek. Bedir Gençlik Derneği  Başkanı Hasan Hüseyin Biçer  "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

En kısa sürede eksikleri tamamlayarak kursumuzu bir an önce hizmete açmak istiyoruz. Zor durumdaki Müslüman kardeşlerimizin  hizmeti ve yavrularımızın eğitimi  için yapmış olduğumuz kuran Kuran kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder