İller

24 Mart 2022 Perşembe

Eylem Süreci Ve Cumhurbaşkanı’nın Açıkladığı Vaatler Konuşuldu

Eylem Süreci Ve Cumhurbaşkanı'nın Açıkladığı Vaatler Konuşuldu

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14-15 Mart eylem sürecini, her geçen gün artan sağlıkta şiddeti ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan son vaatleri değerlendirmek üzere İstanbul Tabip Odası basın toplantısı düzenledi.

Eylem Süreci ve diğer sorunların konuşulduğu basın toplantısında ilk sözü alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yarattığı yıkıma karşı yıllardan bu yana süregelen mücadeleyi “Emek Bizim Söz Bizim” eylem sürecine taşıdıklarını hatırlattı. Tüm suçlulaştırma ve düşmanlaştırma çabalarına inat, haklar alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Korur Fincancı, bu süreçte kendilerine destek veren tüm yurttaşlara da teşekkür etti.

 

Hekimler, Polisler İle Karşı Karşıya Getirildi

4 Mart Tıp Bayramı’nda Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isterken polis saldırısına uğrayan Dr. Erdinç Köksal da basın toplantısında, “Çelengimizi bırakmak istediğimizde karşımızda bir polis duvarı vardı. Beyaz önlüklü hekimler, gencecik polisler ile karşı karşıya getirildi. 64 yıllık meslek hayatımda beyaz önlüğüm ilk defa çamura bulandı. Bu kötü anıyı hatırlatması için, bu günlerin ibret vesilesi olması için çamura bulanmış beyaz önlüğümü İTO’ya hediye ediyorum” dedi. İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip de söz konusu saldırının önlüğünün beyazına sahip çıkan tüm hekimlere dönük olduğunun altını çizdi ve çamura bulanmış önlüğe karşılık Dr. Erdinç Köksal’a yeni bir beyaz önlük hediye etti. Taksim’deki polis saldırısının ardından ülkenin dört bir yanında binlerce telefon, mesaj ve çiçek aldığını aktaran Köksal, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da kendisini aradığını; TTB’nin, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının taleplerini bizzat Sağlık Bakanı’na ilettiğini de belirtti. Köksal, “Biz arkamızda dimdik ayakta duran, beyaz önlüğüne sahip çıkan, mesleğinin onurunu koruyan bir hekim nesli bırakmışız. Bu beyaz ordu, halkın sağlığını asırlarca korumaya devam edecektir” dedi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Eylem Süreci Ve Cumhurbaşkanı'nın Açıkladığı Vaatler Konuşuldu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder