İller

24 Mart 2022 Perşembe

Semih Durmuş, “Bizim İçin Aslolan Kadrolu İstihdamdır”

Semih Durmuş, "Bizim İçin Aslolan Kadrolu İstihdamdır"

Sağlık-Sen Hatay Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıda konuşan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Ek ödemelere yapılan yüzde 20 artış ile sağlık çalışanlarımızın gelirlerinde önemli bir artış sağladık. Ek ödeme kadro unvan katsayısı ilavelerini artırdık. Uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatlarını artırdık. Bunlarla birlikte 22’den fazla kazanıma imza attık” dedi.

3600 ek göstergenin vaat olmaktan çıktığını söyleyen Durmuş, “Toplu sözleşmede kayıt altına alınan 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında iki toplantı gerçekleştirildi. Çalışma bu yıl tamamlanacak. Biz 3600’ün kapsamının geniş tutulması için masada mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kamuda sözleşmeli personel uygulaması için de çalışmaların bu yıl tamamlanacağını hatırlatan Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Aynı odada çalışan arkadaşlar ekonomik, özlük ve sosyal hakları açısından farklı haklara sahipler. Bugün kamuda onlarca istihdam modeli var. Farklı istihdam modelleri çalışma barışını bozuyor. Bu konuda da bu yıl çalışmalar yapılacak. Birbirinden farklı istihdam modellerinin tek bir çatı altında toplanması için mücadele edeceğiz. Bizim için asıl olan kadrolu istihdamdır.”

Semih Durmuş, "Bizim İçin Aslolan Kadrolu İstihdamdır"

“Mevzuat Alanında En İyi Uzmanlarla Çalışıyoruz”

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana onlarca soruna neşter vurduğuna ve onlarca kazanıma imza attığına dikkat çeken Durmuş, “Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakkını ve emeğini korumak için mücadele ediyoruz. Yaşanan sorunları çözüm önerileriyle birlikte yetkililere anlatıyoruz. Raporlar hazırlıyor, model önerileri ile birlikte çözümü ortaya koyuyoruz. Çünkü biz çözüm odaklı bir sendikayız. Biz ne söylüyorsak düşünerek ve mevzuat alanında en iyi uzmanlarla üzerinde çalışarak söylüyoruz” dedi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder