İller

30 Mart 2022 Çarşamba

Semih Durmuş: “Sağlık Çalışanlarını Ayrıştıran Hiçbir Söylemi Kabul Etmiyoruz”

Semih Durmuş: "Sağlık Çalışanlarını Ayrıştıran Hiçbir Söylemi Kabul Etmiyoruz”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarını ayrıştıran hiçbir söylemi ve uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları bir bütündür” dedi.

Elazığ İl Divan Toplantısı’nda Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Dural ve Yasin Barutcu, teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Durmuş, “Biz ne istediğini bilen bir sendikayız. Ne söylüyorsak üzerinde düşünerek, alanında uzman olan kişilerle çalışarak söylüyoruz. O yüzden taleplerimiz yerinde talepler” dedi.

 

“Düzenlemelerin İvedilikle Hayata Geçmesi Sağlık Sisteminin Geleceği Açısından Önemli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdelerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Durmuş, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müjdeler sağlık çalışanları açısından önemli. Biz yıllardır şiddete karşı caydırıcı önlemlerin, malpraktis davalarına karşı sağlık çalışanlarını koruyacak uygulamaların ve ek ödeme adaletsizliğine yönelik adım atılmasını savunuyoruz. Ayrıca ücretlerde yapılacak uygulamaların emekliliğe yansıyacak olması da önemli. Üniversite hastanelerinde çalışanlar da bunlardan yararlanacak. Verdiğimiz mücadele ile birçok soruna karşı adım atılacak olmasını önemli buluyoruz. Bu noktada verilen müjdelerin ivedilikle hayata geçmesi sağlık sisteminin geleceği açısından önemlidir” dedi.

Semih Durmuş: "Sağlık Çalışanlarını Ayrıştıran Hiçbir Söylemi Kabul Etmiyoruz”

3600 ek gösterge kazanımının yasalaşmasıyla emekli maaşları ve tazminatlarında önemli bir artış olacağını söyleyen Durmuş, “3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 3600 ek gösterge artışı yasalaşacak. Bu kazanımın altında Memur-Sen’in imzası var” ifadelerini kullandı.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder