İller

9 Nisan 2022 Cumartesi

​AHMET ÇALIK’IN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK


Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Konyasporlu Milli futbolcu Ahmet Çalık'ın adı Konya  Akkise Atatürk İlkokulu'nda yaşayacak. Daha önce farklı şehirlerde kütüphaneler açan Kültürlü  Gençlik Derneği, trafik kazasında hayatını kaybeden genç milli futbolcunun adına kütüphane  kurmak için çalışmalara başladı. Dernek Başkanı Bekir Kaplan, Ahmet Çalık'ın doğduğu şehir olan  Gümüşhane'de bir kütüphane kuracaklarını söyledi.  

Ahmet Çalık'ın vefatının kendilerini de çok üzdüğünü ifade eden Kültürlü Gençlik Derneği Başkanı  Bekir Kaplan, genç futbolcunun anısını yaşatacak bir kütüphane kurmaya karar verdiklerini  kaydetti. Akkise Atatürk İlkokulu'nda kurulacak kütüphanenin kısa süre içinde tamamlanacağını  dile getiren Kaplan "Ahmet Çalık gibi özel bir futbolcunun adının en çok kütüphaneye yakışacağını  düşündük. Konya'da bir kütüphane kurmaya karar verdik. Ahmet Çalık'ı yakından tanıyan ve çok  seven bir arkadaşımız da kütüphane için bize bu fikri verdi. Bu özel kütüphanede isteyen herkesin  katkısı olsun istedik. Bunun için de kitap kampanyası başlattık. Gördüğümüz ilgi ise bizi  duygulandırdı. Ülkemizin dört bir tarafından kitap bağışı aldık. Bağışlar hala da gelmeye devam  ediyor" dedi.  

Ahmet Çalık'ın adına doğduğu şehir Gümüşhane'de bir kitaplık kuracaklarını belirten Bekir Kaplan  "Akkise Atatürk İlkokulu'nda yapılacak olan kütüphanenin ardından Gümüşhane'de de Ahmet  Çalık adına bir kütüphane kurmak için çalışmalara başladık. İnşallah Gümüşhane'de de Ahmet  Çalık kardeşimizin adının ve anısının yaşayacağı özel bir kütüphane kuracağız" diye konuştu.  

Kültürlü Gençlik Derneği olarak Türkiye'nin birçok şehrinde özellikle de kütüphanesi olmayan  okullarda kütüphaneler kurduklarını ifade eden Kaplan "Biz kütüphanesiz okul kalmasın diyoruz.  Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımızın kitapla iç içe büyümeleri için kütüphaneler kuruyoruz.  Geçmiş yıllarda da hazırladığımız projelerle Doğu ve Güneydoğu illerimizde 150 tane kütüphane  kurarak çocuklarımıza armağan etmiştik" dedi.

İletişim: 0553 748 78 98 / Afranur Yeşiltaş – Esma Ertaş

Hırka-i Şerif Mah. Dersiam Sokak No:3 Fatih / İSTANBUL (0553) 748 78 98  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder