İller

2 Nisan 2022 Cumartesi

Kadro Bekleyen Öğretim Üyesi Adayları İçin Önemli Bir Adım

Kadro Bekleyen Öğretim Üyesi Adayları İçin Önemli Bir Adım

YÖK kadro bekleyen öğretim üyelerini ilgilendiren önemli bir adımı açıkladı. Açıklamalara göre 2022 yılı için öğretim üyesi kadrolarına açıktan veya nakil suretiyle yapılacak atama sayısı 6.000 olarak belirlendi.

 

YÖK kadro bekleyen öğretim üyesi kişiler içi önemli bir gelişmeyi açıkladı. Yapılan açıklamada, “Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11 inci maddesi uyarınca alınan 2022/28 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesinin (c) bendi uyarınca yükseköğretim kurumlarının 2022 yılı için öğretim üyesi kadrolarına açıktan veya nakil suretiyle yapabilecekleri atama sayısı 6.000 olarak belirlendi. Kurulumuzun teklifi ve sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle alınan söz konusu karar uyarınca öğretim elemanları arasından kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumunun doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör kadrolarına yapılacak kurum içi atamalar istisna tutularak belirlenen atama sayısı (6000) sınırına dahil edilmedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar başkanlığında 16/03/2022 tarihinde toplanan YÖK Yürütme Kurulunda alınan kararla atama sayılarının dağılımı yapılarak yükseköğretim kurumlarına bildirildi. Halen öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarında görev yapanların bulundukları yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrolarına atanmaları halinde açıktan veya nakil suretiyle yapılacak atama sayısının dışında tutulması kararı üniversiteler ve kadro bekleyen öğretim üyesi adayları tarafından memnuniyetle karşılandı.” ifadeleri kullanıldı.

Kadro Bekleyen Öğretim Üyesi Adayları İçin Önemli Bir Adım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder