İller

13 Mayıs 2022 Cuma

“Demans için Tasarla”

“Demans için Tasarla”

Acıbadem Üniversitesi Biyotasarım Merkezi, “Mutlu Yaş Al – İleri Yaş Dostu Platformu”, Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Kulübü ve “Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği” iş birliği yaparak “Demans için Tasarla”  temasıyla 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Yaş Dostu Hekaton düzenleniyor.

Öğrenciler, ileri yaştaki bireylerin konforlu bir dönem geçirmeleri için “Demans için Tasarla” temasıyla çözüm tasarımlarını hayata geçirmek için yarışacaklar.  Üç gün sürecek etkinlikte katılımcılara yarışmanın yanı sıra hibrit eğitimler de verilecek.  Geneli dijital platform üzerinden gerçekleşecek olan bilgilendirme seminerleri ile ileri yaş döneminin sosyolojik, psikolojik ve fizyolojik değişimlerine ilişkin eğitimlere ek olarak; Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü‘nde yer alan Kuluçka Merkezi’nde katılımcılar demans simülasyonu, atölye çalışmaları ve yaşlılık deneyimini yaşatacak eğitimlere de dahil olacak.  Katılımcılar ayrıca mentorlardan destek alma fırsatı da bulacak. Etkinlik boyunca alınan eğitimlerle katılımcılar, 15 Mayıs’ta düzenlenecek yarışmada yaş dostu projelerini oluşturarak, jüriye sunacak.

Üç gün sürecek etkinliğin programı 

“Yaş Dostu Hekaton” 13 Mayıs Cuma günü saat 17:00’da Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Akın, Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen ve Mutlu Yaş Al Platformu Kurucusu Fatma Akgün’ün açılış konuşmaları ile başlayacak.

Açılış konuşmalarının ardından; Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Biyotasarım Merkezi’nden Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Erdi Dirilen; “Probleme Yaklaşım”, Eğitmen Panda Firması’ndan Emre Keskin “Buz Kırıcı Etkinlikler”, “Etkili Sunum Teknikleri” ve Acıbadem Taksim Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Seçkin “Demans Nedir?” konularında eğitimler verecek.

14 Mayıs Cumartesi günü Psikoterapist Refika Yazgaç; “İleri Yaş Bireyleri Tanıyalım Eğitimi”, Gerontolog Sıla Ayan “İleri Yaş Atölye Çalışması” ve Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği tarafından “Demans Deneyim Atölyesi” gerçekleştirilecek.

15 Mayıs Pazar günü ise katılımcıların projelerinin jüriye sunulması ve ödül töreniyle son bulacak. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

“Demans için Tasarla”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder