İller

8 Haziran 2022 Çarşamba

Beyin Sisi ‘Fibromiyalji’ Habercisi Olabilir

Beyin Sisi ‘Fibromiyalji’ Habercisi Olabilir…

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, özellikle covid rahatsızlığı sonrası birçok kişinin maruz kaldığı ‘Beyin sisi’ nin genel zamanlarda da karşımıza çıkma olasılığınıı açıklayıp, teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler sundu.

Bulunduğunuz çevreden anlık kopuyorsanız nedeni; beyin sisi olabilir. Bazen kendinizi boşlukta gibi hissedersiniz, bazen konuşurken sanki farklı bir dilde bir şey anlatacakmış da, o kelimeyi hatırlamak ister gibi beklersiniz donar kalırsınız veya etraftaki olaylardan konuşulanlardan uzak sanki orada değilmiş gibi boş boş bakarsınız.

Beyin sisinin sebepleri arasında öncelikle, ‘Magnezyum – D ve B vitamini eksikliği, şeker ve karbonhidratlı beslenme şekli, hazır paket gıda tüketimi, tiroid rahatsızlıkları, aşırı kafein tüketimi, şeker hastalığı, demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık durumu, yoğun tempoda çalışmanın getirdiği uyku ve stress sorunları sıralanabilir.  Bu sebeplere yönelik tetkiklerın tespit edilmesi ve tedavi sürecinin kişiye özel belirlenmesi son derece önemli. Beyin sisinin tetiklenmesi, Fibromiyalji’de mitokondri fonksiyon bozukluğu, inflamasyon ve bağırsak problemleri beynin oksijenlenmesini de azaltmasından kaynaklanıyor.  Bu sebeple beyin ağlarında sık görülen dalgalanmalar, beynin odaklanması ve konsantrasyonu zorlaştırabilir. Çalışmalar, bu ağlarda artan elektriksel aktivite olduğunda, bir kişinin ağrısının yoğunlaştığını, zihinsel fonksiyonların azaldığını göstermektedir.

Beyin Sisi ‘Fibromiyalji’ Habercisi Olabilir…

Peki, Ne Yapmalıyız?

Portakal çözüm önerisinde, “Biz böyle durumlarda kişiye göre bir tedavi programı oluşturarak bütüncül yaklaşımla hem bedenin ihtiyaçlarını yerine koymayı, fonksiyonel tıp planlamaları ile eksikleri planlamayı, hem de gerekiyorsa ruhsal zihinsel yorgunluklar için psikoterapi desteklerini birlikte programlanması gerektiğini düşünüyoruz. Detoks, doğru tıbbi beslenme, damardan glutatyon ALA vb ile beyni ve tüm hücreleri besleyen vitamin kokteylleri, Biorezonans TMS Osteopati oksijen ozon tedavisi Fitoterapi mezoterapi aromaterapi hacamat sülük tedavileri, nöralterapi, akupunktur gibi oksijenlenmeyi artırıcı uygulamalar, uygun egzersizler vb diğer hayat tarzı planlamaları size uygun olmalı.” dedi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder