İller

26 Temmuz 2022 Salı

​Chp Kadın Kolları’ndan ​Kadın Hak Ve Eşitlik ​Film Günleri


Chp Kadın Kolları'ndan Yeni Bir Adım:"Demir Leblebi Sohbetleri" Kadın Hak Ve Eşitlik Mücadelesini Konu Alan Film Günleri İle Devam Edecek

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirdikleri "Demir Leblebi Sohbetleri"ne yeni bir boyut kazandırdıklarını duyurdu. Nazlıaka, "Her Salı günü düzenlediğimiz eğitim çalışmamıza, yaz sürecinde kadın hakları ve eşitlik mücadelesini anlatan film gösterimleri ile devam edeceğiz" dedi.

Nazlıaka, CHP 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda partinin yeni Kadın Kolları Genel Başkanı seçildikten sonra önüne koyduğu en önemli hedefin "örgütlenmek" olduğunu altını çizerek, şunları söyledi:

"Kadın kollarının örgütlenme çalışmalarını hızla tamamladıktan sonra, politik bir düzlem ve söylem birlikteliği kapsamında dil, vizyon ve hedeflerimizi ortaklaştırmak amacıyla her hafta eğitim çalışması yapma kararı aldık. Bu çalışmamıza 'Demir Leblebi Sohbetleri' adını verdik. Demir leblebi, zoru başaranlar demektir. Biz de kendimizi öyle tarifledik çünkü kadınlar açısından Cumhuriyet tarihinin en zor döneminden geçiyoruz. Bizler de CHP Kadın Kolları olarak ülkemizdeki tüm kadınların kaderini değiştirmek gibi zor bir misyonun neferleriyiz. "

1000 KİŞİLİK EĞİTİM ÇALIŞMASI

Kadın Kolları MYK üyeleri, Kadın Kolları İl ve ilçe başkanlarının katılımıyla yaklaşık 1000 kişilik bir eğitim çalışmasını video konferans üzerinden gerçekleştirdiklerini belirten Nazlıaka, şunları aktardı:

"Her hafta, alanında uzman isimlerle bir araya geliyoruz. Yaz dönemine girdiğimiz için eğitim çalışmamızın kapsamında bir değişikliğe gitme kararı verdik. Geçen hafta, Kadın Adayları Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu ile Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinin siyaset yolculuğuna ayna tutan '18' Yolları Açan Kadınlar isimli kısa filmi izledik. Film üzerine uzun uzun sohbet ettik. Yaz sürecinde eğitim çalışmalarımıza konuklarla değil, üzerine konuşabileceğimiz filmlerle devam edeceğiz."

BU HAFTAKİ FİLMİMİZ: KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI MÜCADELESİNİ ELE ALACAK

Eğitim çalışmaları kapsamında dünyada ve ülkemizdeki kadın hak ve eşitlik mücadelesini tartışacaklarını dile getiren Nazlıaka, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bu kapsamda bu hafta izleyeceğimiz film, yönetmenliğini Katja von Garnier'in üstlendiği, 2004 yapımı Demir Çeneli Melekler  (Iron Jawed Angels ) olacak. Demir Çeneli Melekler filmi, 1910'larda Amerikalı kadınların seçme ve seçilme haklarının tanınması için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Bu mücadelenin sonucunda 18 Ağustos 1920 tarihinde yapılan anayasal değişiklikle kadınlara bu hak tanınıyor. Film hem bu süreçte hem de sonrasında etkin role sahip kadın hakları aktivistleri Alice Paul ve Lucy Burns'e odaklanıyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder