İller

5 Temmuz 2022 Salı

Kalp Anjiyosu Sonrası Ölen Hasta Hakkında Yeni İddialar ! (Özel Haber)

Kalp Anjiyosu Sonrası Ölen Hasta Hakkında Yeni İddialar Kontrol amaçlı kalp anjiyosu olduktan üç gün sonra yaşamını yitiren Abidin Karataş’ın kızı ve avukatı Gülşah Karataş, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yeni iddialarda bulundu. Operasyonun gerçekleştiği Özel Medicana Hastanesi Yönetimi ise yaptığı yazılı açıklamada, “Bu olay özelinde de İddiaların aksine ilgili tüm hekimlerimiz görevlerinin başında olup, İddiaların tamamı mesnetsizdir” denildi. 

Türkiye’de bir kaç gündür gündem olan “anjiyo sonrası ölüm” haberleri hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Kontrol amacıyla götürdükleri hastanede yine kontrol amaçlı anjiyo kararı verilen Abidin Karataş, uygulamadan üç gün sonra yaşamını yitirdi. İzmirli Abidin Karataş’ın kızı Avukat Gülşah Karataş, yeni iddialar gündeme getirdi.

HABER VİDEOSU 

https://youtu.be/Rjr7I6vL_fE

Hastanede doktorlar arasında (kardiyoloji-nöroloji) babasına konulan tanı konusunda fikir ayrılıkları bulunduğunu öne süren Karataş, “Kardiyoloji Uzmanı S.A.O. ile Nöroloji Uzmanı Doç.Dr. Y.A. arasında tanı konusunda fikir ayrılıkları vardı. Kardiyoloji uzmanı ‘babanızda pıhtı attı’ derken, gece nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına ve SABİM’e yaptığımız başvurunun ardından hastaneye gelen nöroloji uzmanı ‘arest sonrası hipoperfizyon’ geliştiğini söyledi. Biz kime inanacağız. Peki tedavi hangi tanıya göre yapıldı” dedi.

Medicana Hastanesinde Babam İçin Mavi Kod Verildi

Babalarının anjiyo işleminden sonra hastanede “mavi kod” verildiğini anlatan Karataş, “Biz o esnada kantinde oturuyorduk. Birden herkes anjiyo ünitesine doğru koşmaya başladı. Bizde telaşla oraya doğru koştuk. O sırada bir sağlık çalışanı merdivenlerden koşar adım elinde bir oksijen tüpü ile anjiyo merkezine girdi. Bize kimse bir bilgi vermedi. Meğer babam için “mavi kod” verilmiş. Daha sonra babam ambu cihazı ile solutularak sedye ile yoğun bakım servisine alındı. Madem babamın durumu kritikti daha önce niye yoğun bakım veya genel servise alınmadı. Babamı ölüme götüren tüm süreçlerin araştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

İhmal İddiası Hakkında Açıklama Yaptı

Medicana İzmir Hastanesi yönetimi, medyada yer alan haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Kimi medya organlarında ve sosyal medyada; markamız ve Medicana İzmir Hastanemiz hedef alınarak “Medicana’da ihmal sebebiyle ölüm iddiası | Devlette randevu bulamadılar, özelde müşteri gibi davrandılar” şeklinde gerçeği yansıtmayan haber ve bot hesaplar kullanılarak yaygınlaştırılmaya çalışılan paylaşımlar sebebiyle  açıklama yapma gereği duyulmuştur. Hastamız 22.06.2022 tarihinde 00:24 de göğüs ağrısı ve çarpıntı şikayetleri ile acil servisimize  başvurmuştur. Acil kardiyak patoloji saptanmayan hastamızın Beyin MR ve BT sonuçlarında bir patolojiye rastlanmamıştır. İleri tetkikleri reddeden hastamız, polikliniğe müracaat edeceğini söyleyerek hastaneden ayrılmıştır. 

Medicana İzmir Açıklama

24.06.2022 tarihinde  göğüs ağrısı, göz kararması ve baş dönmesi şikayetiyle tekrar hastanemiz kardiyoloji Polikliniği‘ne başvuran hastamıza detaylı muayene sonrası pozitif efor testi nedeniyle koroner anjiyo önerilmiş yapılan anjiyo başarılı geçip darlık olan damarına stent takılmıştır.  İşlem sonrasında baş ağrısı ve kusma şikayeti yaşayan hastaya emboli şüphesiyle gerekli tetkik ve müdahaleler yapılmıştır. Hasta genel durumunun kötüleşmesi üzerine eletkif olarak entübe edilip, yoğun bakım servisine alınarak tedavisine devam edilmiştir. Yoğun bakım süreci boyunca gerekli müdahaleler yapılmış ancak iki gün sonra subaraknoid kanama sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastamız 27 Haziran 2022 tarihinde vefat etmiştir.

Tam, Etkin ve Eksizsiz Hizmet

Hastamızın tedavi sürecinde tüm çağdaş tıbbi ve deontolojik kurallar uygulanmış olup, tam, etkin ve eksiksiz hizmet verilmiştir. İddiaların hiçbir mesnedi bulunmamaktadır. Hastamızın vefatı sonrasında konu savcılığa intikal etmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılık makamınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma neticesi kamuoyu ile tüm açıklığı ile paylaşılacaktır. Önemle belirtmek isteriz ki; 30 yılı aşan süredir, hastalarına güvenle sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu, bundan sonra da tüm hasta ve hasta yakınlarının sağlık sorunlarında yanında olacak ve destek olmaya devam edecektir. Bu olay özelinde de İddiaların aksine ilgili tüm hekimlerimiz görevlerinin başında olup, İddiaların tamamı mesnetsizdir. Kamuoyuna saygılarımızla (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder