İller

3 Ağustos 2022 Çarşamba

KPSS İptal Olur Mu ?

kpss 2022 sınavı

KPSS iptal Olur Mu ? KPSS’de kopya olur mu ? ÖSYM Başkanı Halis Aygün, KPSS kopya skandalının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gece yarısı kararıyla görevden alındı.

KPSS 2022’de ortaya çıkan kopya skandalı gündeme bomba gibi düştü. 81 ilde gerçekleşen 1 milyon 400 bin adayın girdiği KPSS sınavında bir dersaneye ait soru kitapçıklarındaki soruların benzerlerinin KPSS sınav kitapçıklarında yer aldığı iddiası Türkiye’nin bir numaralı gündemi oldu. İddialar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip. Erdoğan, sınavı gerçekleştiren ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü yayınladığı kararname ile görevden aldı.

KPSS 2022 İptal Olur Mu ?

KPSS 2022 sınavına giren on binlerce öğrenci ve ebeveynler, “Acaba KPSS kopya skandalı gerçek mi, KPSS tekrarlanır mı” soruları ile baş başa kaldı. Şimdi kamuoyu, KPSS sınavının iptal edilip edilmeyeceğini konuşuyor. ÖSYM’den konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, 1,5 milyon aday tedirgin bir şekilde bekliyor.

KPSS’ye Giren 1,5 Milyon Adayın Vebali Var

Eğitim Gücü Sendikası yaptığı açıklamada, “Dün medyada duyurduğumuz KPSS 2022 sınav sorularını sızdırılması ile ilgili ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alınmıştır Sendikamız konunun peşini bırakmayacaktır, hukuki, yasal başvuru ve takibini yapacaktır. 1,5 milyon kişinin vebali vardır” denildi. 

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder