İller

3 Eylül 2022 Cumartesi

“Grip Artıyor Sonbahar İçin Önleminizi Alın”

Doç. Dr. Feyza Umay Koç: “Grip vakaları yıldan yıla artıyor, sonbahar mevsimi için şimdiden önleminizi alın”

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Feyza Umay Koç, Türkiye’de geçtiğimiz yıl ve bu yılın kış aylarında grip vakalarında yaşanan artışlara dikkat çekerek yaklaşan grip sezonu için uyarılarda bulundu.

Türkiye’de geçtiğimiz sezonda kasım ayı itibarıyla görülmeye başlayan grip vakalarının aralık ve ocak aylarında zirveye ulaşarak tüm sezon boyunca görülmeye devam ettiğini belirten Doç. Dr. Feyza Umay Koç, hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan alınan numunelerin grip pozitiflik yüzdesinde 2020-2021 grip sezonuna göre ciddi bir artış olduğunu söyledi.

grip aşısı

“Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda daha fazla görülüyor”

Gripte atak hızının erişkin kişilerle karşılaştırıldığında çocuklarda daha yüksek olduğunu söyleyen Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de geçtiğimiz sezonda görülen grip vakalarının büyük çoğunluğu, hastalığın toplumda yayılmasında ciddi bir risk oluşturan okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda görülmüştür. Bu nedenle, özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribe karşı korunması ve bulaşın önlenmesi için grip aşılarının yaptırılması büyük önem taşıyor.”

“Grip aşısı Türkiye’de Eylül 2022 itibarıyla erişilebilir olacak”

Birçok ülkede COVID-19 kısıtlamalarının kalkması ve hijyen önlemlerinin azalmasıyla birlikte bu yıl grip vakalarında yaşanabilecek artışın önüne geçmek için aşılamanın gerekli olduğuna dikkat çeken Koç, grip aşısının Türkiye’de Eylül 2022 itibarıyla ulaşılabilir olacağını belirtti. (BSHA)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder