İller

16 Eylül 2022 Cuma

​Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan Ahilik Haftası Mesajı


Karatay Belediyesi Ahi̇Li̇K Haftası'nda Esnafa Helva İkram Etti

Hasan Kılca: Ahilik, İnsanımızın Mesleğini Ve Sanatını Dayanışma İle Güzel Ahlakla Bütünleştiriyor

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü Ahilik geleneğinin dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğuna vurgu yapan Hasan Kılca; "Ahilik, insanımızın mesleğini ve sanatını dayanışma ile güzel ahlakla bütünleştiriyor. Bu geleneğimizi ve eşsiz mirası yaşatıp geleceğe taşımak hepimizin görevidir" dedi. Öte yandan Karatay Belediyesi, Ahilik Haftası dolayısıyla esnaflar ve vatandaşa helva ikramında bulundu.

13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm esnaf ve sanatkârların haftasını tebrik etti.

Ahiliği bu toprakların en önemli kültürel, sosyal ve ekonomik oluşumu olarak tanımlayan Başkan Hasan Kılca, kutlama mesajında bu eşsiz mirasın korunup geleceğe taşınmasının öneminden söz etti.

Ahiliğin ecdattan kalan çok kıymetli bir miras olduğunu belirten Hasan Kılca, şunları dile getirdi: "Bugün eğer Konyamız gelişmişse ve eğer çalışkan insanları varsa, insanı hem güler yüzlü hem de dürüst ise bunun temelinde Ahilik vardır. Ahilik, insanımızın mesleğini ve sanatını dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla yüzyıllar boyu toplumda düzeni sağlayan kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ticaret ahlakının en temel ilkeleri olan ahilik ilkelerinin ve geleneğinin yeni nesillere aktarılmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bugün bizler de bu geleneğe ve bu ilkelere sahip çıkıp bunu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle; esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin Ahilik Haftası'nı tebrik ediyorum."

KARATAY BELEDİYESİ'NDEN AHİLİK HAFTASI'NDA ESNAFA HELVA İKRAMI

Öte yandan Karatay Belediyesi, Ahilik Haftası dolayısıyla ilçede vatandaşa helva ikramında bulundu. Karatay Belediyesi, Aykent Ayakkabıcılar Camii ile BÜSAN Sanayi Camii'nde Cuma namazı kılan sanayici, esnaflar ile vatandaşa helva ikram etti. Bölge esnafı ve vatandaşlar, Karatay Belediyesi'nin ikramı dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder