İller

12 Eylül 2022 Pazartesi

Okullar Güvenliksiz Açıldı ! 

Okullar Güvenliksiz Açıldı ! 

Devlet okullarında güvenlik görevlisi istihdam edilmemesi velilerin ve eğitim iş kolundaki sendikaların tepkilerine yol açtı. Veliler, “Çocuklarımız güvensiz bir ortamda okumamalı” derken, Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği Başkanı Salih Topuk, “Çocuklarımızın başına bir iş gelirse sorumlu nöbetçi öğretmen ve okul yöneticileri olacaktır” dedi. 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Salih Topuk, “Türkiye genelindeki okullar, bir yığın sorunla açıldı. Milli Eğitim Bakanının dediği gibi Türkiye’de hiçbir okul güllük gülistanlık açılmadı.  Okulların şu an en büyük eksikliği güvenliktir. MEB, ülkede hiçbir okula güvenlik görevlisi görevlendirmedi. Bu durum öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından büyük bir sorun oluşturmaktadır. Ne yazık ki parası olan devlet okulları ve özel okullar güvenlik görevlisi görevlendirirken, parası olmayan devlet okulları güvenlik görevlisi olmadan hizmete başlamıştır” dedi. 

Öğrenciler Bahçe Dışına Çıkarsa, Sorumlular Nöbetçi Öğretmenler ve Okul İdaricileri Olacaktır ! 

“Devlet okulları köy, kasaba, ilçe, il ayrımı yapılmaksızın okullarda çocuklar güvenliksiz olarak eğitim-öğretime başladılar” diyen Topuk, Milli Eğitim Bakanlığını bu konuda acil olarak göreve çağırdı. Topuk, şunları söyledi, “Okullarda güvenlik görevlisinin olmasının en büyük faydası, çocukların okul bahçesine giriş çıkışlarının kontrol altına alınması, öğrenci olmayan veya öğrenci velisi olmayan kişilerin okul bahçesine girişlerin engelleniyor olmasıdır.  Güvenlik görevlisi olmayan okullara, tanımadığımız kişiler elini kolunu sallayarak girebilir, oradaki öğrencilere ve öğretmenlere karşı tehlike oluşturabilecek davranışlarda bulunabilirler. Teneffüse çıkan çocuklar, nöbetçi öğretmenin fark edemediği zamanlarda güvenlik görevlisi olmadığı için okul bahçesinden dışarıya çıkabilir. Bahçe dışına çıktıklarında başlarına bir iş geldiğinde, o gün bahçe nöbetçisi olan öğretmen ve dolayısıyla okul müdürü direkt sorumludur. ilk soruşturmayı geçirecek olan, “siz ne yapıyorsunuz burada” denilecek olan kişiler de nöbetçi öğretmenler ve okul müdürü olacaktır” 

Sayın Bakan İzmir’de Bağış Toplanmayacak Sözü

Topuk şöyle devam etti, “Okullarda güvenlik zafiyetinden kaynaklanabilecek bu tür olaylara meydan verilmemesi için hiçbir ayrım gözetmeksizin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara yeteri kadar güvenlik görevlisi verilmesi gerekmektedir. Bakanlık daha önce güvenlik görevlisi ihtiyacını İŞ-KUR kanalı ile karşılıyordu. Sayın Milli Eğitim Bakanı 20 temmuz 2022 günü İzmir’de tüm okul müdürleri ilçe milli eğitim müdürleri ile birlikte bir toplantı yapmıştı. Sayın Bakan, artık okullarda bağış toplanmayacağına, bakanlığın okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak bütçesinin olduğunu söylemişti. Ama güvenlik görevlisi olmadan eğitim ve öğretime başladık” 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder