İller

12 Eylül 2022 Pazartesi

Devlet Okullarında Güvenlik YOK ! (Özel Haber)

Okullarda ders zilinin çalmasıyla öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına başlarken, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na gelen mesajlarda, “Devlet okullarının bir çoğunda güvenlik yok, çocuklarımızın güvenliğinden endişe ediyoruz” dedi.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi İlköğretim Okulu velileri, okulda güvenlik görevlisinin bulunmamasına tepki gösterdi. “Okula isteyen istediği gibi elini kolunu sallayarak giriyor” diyen veliler, BSHA’ya yaptığı açıklamada, “Okuların açılışının ilk günü çocuğumuzu okula bıraktık. Ancak bahçedeki güvenlik kulübesinde kimsenin durmadığını öğrendik. Yüzlerce çocuğun okuduğu bir okulun giriş ve çıkışlarının olduğu yerde nasıl bir güvenlik görevlisi olmaz. Çocuklarımızın başına bir iş gelse ne olacak” diyerek isyan etti.

BSHA’nın Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından aldığı haberlere göre, Türkiye’deki devlet okullarının hiçbirine güvenlik görevlisi görevlendirilmedi. BSHA’ya konuşan bir haber kaynağı, “Türkiyede hiçbir devlet okuluna güvenlik verilmedi. Temizlik görevlileri dağıtıldı. Ama bir tane bile güvenlik görevlisi verilmedi. Bu durum hem öğrencilerimizi, hem de öğretmenlerimizi zor durumda bırakacak” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder