Türk Eğitim-Sen tarafından “Yükseköğretim Kurumları İdari Personel Sorunları ve Beklentileri” Çalıştayı düzenleyecek. 11-13 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek etkinlikte idari personelin sorunları masaya yatırılacak. 7 farklı komisyonun kurulacağı çalıştayda ortaya çıkacak sonuç raporları hem kamuoyuna hem de karar alıcılara sunulacak.
Sendika çalıştay hakkında bir duyuru yayınladı,
“Üniversitelerde “İdari Personel”, “Akademik Personel” ve “Öğrenci” hepsi bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Yönetim ve işleyiş olarak bu bütünün adı “Akademik Çevre Üyeleri” olarak adlandırılmaktadır. Hepsinin bazı nüanslarla ayrılan ama amaç ilke ve genel çerçeve bakımından; Türk üniversitesinin gelişmesi, kalkınması ve ülkenin nitelikli yükseköğrenim görmüş öğrenci kazanmasının yanında Ar-Ge, kalkınma ve bilimsel bilgi üretiminin gerçekleştirilmesi noktasında ortak bir menzili bulunmaktadır. Üniversitelerin çalışmalarının aksatılmadan gerçekleşmesinde adeta “gizli kahramanları” idari personellerin büyük bir rolü bulunmaktadır. İdari personel sayesinde üniversitede, ısınmadan tamirata, kırtasiyeden ulaşıma, sınıflardan laboratuvarlara, yeşil alanlardan otoparklara, projelerden ödül törenlerine, atama dosyası tesliminden göreve başlamaya kadar daha aklınıza gelecek binlerce iş ve işlem üniversitelerin gizli kahramanları idari personeller vasıtasıyla yürütülmektedir”
İdari Personelin Özlük Hakları
“Üniversitelerin hafızası, çözüm noktası olan idari personel kurum dışı atamaların artması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sisteminin iyi işletilmemesi, özlük haklarının kendileri ile aynı işi yapan memurların bulunduğu kurumlara göre son derece eksik kalması nedeniyle “terk edilmişlik” bunalımı yaşamaktadır. Bu durum Türk Üniversitesi’nin ciddi sorunlara gebe olmasını da beraberinde getirmektedir. Tecrübeli personelin mesleki doyumdan yoksun bırakılması nedeniyle başka kurumlara geçmesini doğurmaktadır. Bu da iş ve işleyişe hâkim personelin bulunmamasına ve üniversitelerin patinaj yapmasına sebep olmaktadır. İdari personelin özlük, sosyal, sendikal hakları hem yasalar hem yönetmelikler ekseninde gözden geçirilerek; sürgün gibi kullanılan 13-b görevlendirilmesi, mesleki ilerleme imkanı, ehliyet, liyakat ve adaletin tesis edildiği yönetim sisteminin uygulanması gibi acil çözüm bekleyen sorunlar üzerinde ivedi çalışılması gerekmektedir”
Türk Eğitim-Sen her şart ve zeminde Türk akademisinin, Türk eğitim çalışanının yanında olmayı şiar edinmiş bir sendika ve sivil toplum kuruluşu olarak ortak aklı, bilimi ve mantığı sorunların çözümü noktasında rehber edinmiş bir sendika olarak bu güne kadar çalışmalarını devam ettirmiştir. Üniversite Çalıştayı, YÖK Çalıştayı gibi üniversitelere yönelik pek çok faaliyeti hayata geçiren Türk Eğitim-Sen idari personellerin kanayan yarası olan pek çok soruna da parmak basarak “Yükseköğretim Kurumları İdari Personel Sorunları ve Beklentileri” Çalıştayı düzenleyecektir. 11-13 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenecek çalıştay ile idari personelin sorunları masaya yatırılacak. 7 farklı komisyonun kurulacağı çalıştayda ortaya çıkacak sonuç raporları hem kamuoyuna hem de karar alıcılara sunulacak. Bu 7 komisyonun çalışma başlıkları ise şu şekilde olacak:
1)YÖK ve Üniversite idari personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Hususunda Yaşadığı Sorunlar Komisyonu
2) Yükseköğretim Kurumlarında Çalışan İdari Personelin Tayinlerinde Yaşanan Sıkıntılar Komisyonu
3) Disiplin Soruşturmalarında Yaşanan Sorunlar Komisyonu
4) YÖK ve Üniversite idari personelinin Hakları Ve Yasaklarına İlişkin Sorunlar Komisyonu
5) Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Yapısına İlişkin Sorunlar Komisyonu
6) YÖK ve Üniversite Çalışanlarının Sendikal Hakların Kullanımına İlişkin Sorunlar Komisyonu
7) YÖK ve Üniversite İdari Personelin Ekonomik ve Sosyal Haklarına İlişkin Sorunlar Komisyonu (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder