İller

1 Kasım 2022 Salı

Genç Müzisyen Yardım Bekliyor

Seneler önce geçirmiş olduğu kaza sonucunda uzun süre yatağa bağlı kalan ve 2018 yılında bacağını kaybeden genç müzisyen U.K(40) ayağına yapılan protezle yeniden hayata bağlanmış ve onun sayesinde kendi mesleği olan müzisyenliği icra ediyordu. Ancak geçirdiği trafik kazasından sonra bastonlara esir bir hayat sürmeye başladı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan genç müzisyen U.K(40) 2013 yılında Antalya’da geçirmiş olduğu trafik kazasından dolayı uzun süre yatağa bağlı kalmış. 2018 yılında sol bacağını kaybetmesiyle birlikte bacağına yapılan protezle yeniden hayata tutunmuştu. Ağustos ayında müzisyenlik yapmış olduğu yere yürüyerek giderken, yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorken protez bacağı kırılmış ve bastonlara esir olmak zorunda kalmış. Bu durumdan dolayı mağdur olan ve hayatı alt üst olan genç müzisyen U.K(40) şu açıklamalarda bulundu:

“2013 yılında motor kazası yaptım. Kaza yaptığım süreçten bu yana toplam 40 ameliyat geçirdim ve 378 saat narkozda kaldım. Kaza tarihi 2013 yılından itibaren 2018 yılı arasında olan süreci yatalak olarak geçirdim. 2018’de mart ayında sol bacağım diz üstü kesildi. Durumum olmadığından geçen sene bana ortez protez(bacak) yapıldı. Özel bir şirket tam bitti dediğim yerde bana umut oldu ve hayata tekrardan başlama sebebim olan protezi yaptılar. Ancak bu protez, şirket tarafından bacağıma takıldığından itibaren protez bacağın sorunları görünmeye başladı. Protezin bir eklemi kırıldı yolda yürürken ölüm tehlikesi atlattım. Oturup kalktığım zamanlarda protezde dönmeler başladı. Protez dört kere değişime uğradı. En son ağustos ayında yolda işe giderken karşıdan karşıya geçtiğim anda eklemim yine kırıldı, yol ana yoldu ve çift şeritliydi, arabalardan biri beni altına alabilirdi. Bunların hepsi elimde kanıtlı olup, yapılan protezinde ayıplı ürün olduğuna dair kanıtlarım ve şahitlerim var. Firma sahibi olan şahıs bırakın evime bir kere gelmeyi, arayıp sormadı bile. Bu olayların aksine benim mağduriyetim onu ilgilendirmiyormuş. Protezi yaptıran kurum üç ayda parasını ödediği için yapan firma sadece protezin ücretini verirmiş. O zamanın fiyatıyla şimdiki zamanın fiyatı bir değil.”

Yetkililerden Yardım İstiyorum

“Ben şuan kaza geçirdiğim andaki psikolojimden daha kötü bir durumdayım. Hayata tekrar tutundum derken karanlıklar içindeyim. Ben yaklaşık olarak üç aydır evimdeyim ve yalnız yaşıyorum. Koltuk değneklerine bağlıyım, ellerim koltuk değneklerini kullanmaktan yaralanmaya başladı. Artık onları tutamaz hale geldim, kollarım bile halsizleşmeye başladı. Bunlardan da çok kaza geçirdiğim dönemden kalma kronik ağrılarım var aynı zamanda kalçamda da iç protez var, koltuk değneğiyle yürüdüğüm zaman iç protezime de ağırlık biniyor. Protez bacağımın olmamasından dolayı kendi işimi yapamıyorum, ev sahibim kapıma dayandı, engelli maaşı alıyorum ancak giderlerim çok, aynı zamanda maaşla aileme destek sağlamaya çalışıyorum. Maddi sıkıntımdan dolayı müziğimi yapmam için gerekli olan gitarımı ve sazımı satışa çıkarmak zorunda kaldım. Mağduriyetimin giderilmesi ve hayata yeniden tutunabilmem için yetkili mercilerden yardım talep ediyorum.

Gültekin Polat Sepetçoğlu

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder