İller

29 Aralık 2022 Perşembe

Bozkır'da üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencilerine çevre ve geri dönüşümü anlattı



Bozkır'da Üniversite öğrencileri tarafından Çevre, Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği konularında proje gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerinden Zekiye KARA, Simay Akkan ve Rabia Kıyak, Çevre, Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği konularını ele alarak yazmış oldukları projede Hacılar İlk ve Ortaokuluna ziyarette bulundu.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi öğrencileri tarafından "Fikrin Varsa Destek Programı" Projesi kapsamında düzenlenen ziyarette 49 öğrenciye öncelikle geri dönüşümle alakalı bilinçlendirme ve farkındalık sunumunu gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sunum video ve bilgilendirici müziklerle devam ettirilerek öğrencilerin daha iyi anlaması ve akıllarında yer edinmesi için bilgi yarışması ile desteklendi.

Hacılar İlk ve Ortaokulu öğrencilerine projenin son bölümünde, Üniversite öğrencileri atıklardan yapmış oldukları malzemeleri göstererek, İlk ve Ortaokulu öğrencilerinde uygulamalı katılımı ile atıklardan uçurtma yapıldı.

Bozkır Hacılar Ortaokul Müdürü Mehmet Doğru üniversite öğrencileri tarafından yürütülen proje hakkında yaptığı açıklamada "Okulumuz Bozkır ilçemizde dağların arasında bir mahallemizde olması dolayısıyla çocuklarımızın üniversiteli abi ve ablalarının desteğiyle gelişen bu faaliyetlere çok ihtiyacı var.

Böyle anlamlı bir projede okulumuzu tercih etmelerinden son derece mutluyuz. Etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür okulumuz adına teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Bozkır Hacılar Ortaokulu öğrencilerinden Alperen Sarıyar ise sevincini ifade ederken 'Geri dönüşümü, sıfır atığı, yediğimiz içtiğimiz kullandığımız bütün atıkları hangi kutuya atacağımızı öğrendik sonra uçurtma yaptık ve uçurduk, iyi ki geldiniz bahar şenliğinde gelin tekrardan birlikte uçuralım" dedi.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi bölümü Proje Koordinatörü Zekiye Kara ise, "Selçuklu Belediyesi "Fikrin Varsa Destek Programı" desteğiyle gerçekleştirdiğimiz projemizi hayata geçirmekten oldukça mutluyuz. Öncelikle, birbirinden değerli ve kıymetli öğrencilerle buluşmamızda katkısı olan Bozkır Hacılar Ortaokul Müdürü Mehmet Doğru' ya teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Çıktığımız bu çevre yolculuğunda bir öğrencinin gönlünde yer edinebiliriz derken onlarca öğrenciyle tanışabilme, samimi sohbetler edinebilme fırsatı bulduk. Her bir anında farklı bir deneyim elde ettiğimiz projemiz bizler için unutulmaz bir deneyim olarak kaldı. Emek veren ekibime ve vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Faaliyetlerimizin devamı gelecek" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder