İller

29 Aralık 2022 Perşembe

Kaymakam Turan Bozkır'ın 52 Mahallesini ziyaret etti.

Bozkır Kaymakamı Tolga Turan ilçeye bağlı 52 Mahalleyi ziyaret ederek mahallelerdeki sorun ve talepleri yerinde tespit etti.


Kaymakam Turan 52 mahallede gerçekleştirdiği ziyaretlerde mahallelerimizde gözlemlediği konularla ilgili brief yayınladı. 


Kaymakam Turan'ın yayımladığı bilgilendirme notunda "Kıymetli Bozkırlı Hemşehrilerim;

19 Kasım-15 Aralık 2022 tarihleri arasında İlçemize bağlı 52 mahallemizin tamamını ziyaret ederek muhtarlarımızla, siz değerli halkımızla bir araya geldik. Yapmış olduğumuz mahalle ziyaretlerinin temel amacı; siz kıymetli hemşehrilerimizin yaşadığı mahallelerin gelişimine katkı sağlayabilmek için mevcut durumu yerinde görmek ve incelemek, istek, talep ve önerileri dinlemek, yürütülen kamu hizmetlerinin standardını iyileştirmek, devlet-vatandaş bütünleşmesini sağlamak, mahallerimizin eksiklerini tespit ederek Kaymakamlığımızı ilgilendiren hususlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve iş birliği gerektiren konularda gerekli çalışmaları başlatmak olarak ifade edebilirim.

Şehirler içerisinde meskun alanlarda yer alan konut ve sokak sistemlerinin birleşerek oluşturduğu mahalleler; yönetsel, sosyal, kültürel ve ekonomik fonksiyonları içeren burada ikamet eden insanlara yönelik mahalli müşterek ihtiyaçların karşılandığı idari birimlerdir. Bu bağlamda mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımız ile birebir ilgilenerek ve mahallinde incelemelerde bulunarak mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarının karşılamasını sağlamak, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla kamu hizmetlerinin sunumunda etkinliği ve verimliliği artırmak, vatandaş devlet bütünleşmesini temin etmek en önemli sorumluluklarımız arasında yer almaktadır. Bu itibarla, gerçekleştirmiş olduğumuz mahalle ziyaretlerinde;

  1. Muhtarlarımız ve mahalle eşrafı ile halk buluşması kapsamında mahallelerimizle ilgili genel bir değerlendirme yapılarak Kaymakamlığımızı ilgilendiren hususlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve iş birliği gerektiren konularda istişarede bulunulmuştur.
  2. Mahallelerimizin sosyo-ekonomik durumu, fiziki ve coğrafi şartları yerinde incelenmiştir.
  3. Mahallelerimiz için planlanan/planlanması gereken konularda ihtiyaç analizi yapılarak en önemli olandan başlamak suretiyle bir değerlendirme yapılmıştır.
  4. Mahallelerimizdeki sorunlar tespit edilerek ilgili kurumlarla resmi yazışma yapılmıştır.
  5. Vatandaşlarımızın istek, talep ve önerileri dinlenilmiş ve ilgili birimlere iletilmiştir.
  6. Kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttüğü iş ve işlemler yerinde incelenmiştir.
  7. Atıl vaziyette bulunan ve kamuya kazandırılmasında fayda görülen yerlerle ilgili değerlendirme yapılmıştır.
  8. İhtiyaç sahibi aileler, engelli vatandaşlarımız, yoksul, dar gelirli ve muhtaç aileler ziyaret edilerek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik talimat verilmiştir.
  9. Şehit ve Gazi yakını ailelerimiz ziyaret edilerek herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığı dinlenilmiş istek ve talepleri alınmıştır.
  10. Asayiş ve güvenlik değerlendirmesi ile eğitim, sağlık, tarım başta olmak üzere birçok konuda mahalle bazlı değerlendirme yapılmıştır.
  11. Kış tedbirleri, trafik tedbirleri, afet risk değerlendirmesi, kolluk faaliyetleri, tarım ve hayvancılık gibi konularda bilgilendirme yapılmıştır.
Bu düşüncelerle, mahalle ziyaretlerimizin bundan sonra da devam edeceğini belirterek bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğum ziyaretlerde misafirperverliğini esirgemeyen kıymetli  halkımıza teşekkür eder, saygı ve hürmetlerimi sunarım" dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder