İller

27 Aralık 2022 Salı

“İstanbul Tabip Odası’na Uygulanan Polis Ablukasını Kınıyoruz”

İzmirli hekimlerden İstanbul Tabip Odası’na destek geldi. İstanbul Tabip Odası’nın Bağcılar Medipol Mega Hastanesi önünde 6 Ekim yönetmeliğinin geri çekilmesi için yaptıkları basın açıklamasının polis tarafından engellenmesine İzmir Tabip Odası’ndan tepki geldi.

İzmir Tabip Odası, İstanbul Tabip Odası’nın bugün Bağcılar Medipol Mega Hastanesi önünde gerçekleştireceği basın açıklaması talebine Kaymakamlık tarafından yasak konulması ve bu yasak gerekçe gösterilerek polis ekiplerince oda üyelerinin ablukaya alınmasını kınadı. Bilim Sağlık Haber Ajansı’na konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Süleyman Kaynak ayrıca Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın twitter üzerinden muayenehane hekimlerine yönelik yaptığı açıklama konusunda da değerlendirmede bulundu.

“İstanbul Tabip Odası’na Uygulanan Polis Ablukasını Kınıyoruz”
“İstanbul Tabip Odası’na Uygulanan Polis Ablukasını Kınıyoruz”

“Bakan Fahrettin Koca’nın Twitter Mesajı Bir Oyalamadır”

Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Sağlık Bakanı Koca’nın muhattabı tabip birlikleri ve tabip odalarıdır. Herhangi bir takım insanlarla konuşulup bütün sistemi etkileyecek kararlar verilemez. Bakanın twitter açıklaması bir oyalamadır. Ülkeyi twitterdan yönetmenin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Gerçek bir kamu yöneticisi basının önüne çıkar, ne açıklayacaksa açıklar basın da toplum adına soracağı soruları sorar ve cevaplarını alır. Yani toplumun bu şekilde aydınlatılması lazım. Yoksa anlaşılması mümkün olmayan ve içeriği herkesin farklı şekilde anlayabileceği muğlak bir takım twitter mesajlarıyla ülke yönetilmez” açıklamasında
bulundu. Başkan Kaynak, İstanbul Tabip Odası’nın 8 Ocak’ta, 6 Ekim Yönetmeliğine karşı düzenleyeceği kitlesel eylem çağrısına da olumlu yanıt vererek, “İzmir Tabip Odası olarak o gün orada olacağız” dedi.

Bakan Koca Twitterdan Açıkladı

6 Ekim yönetmeliği tartışmaları devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yönetmelik ile ilgili twitter üzerinden şu açıklamada bulundu: “MUAYENEHANE hekimlerinin taleplerini, yaptığımız toplantılarda karşılıklı ele aldık. Kamunun ihtiyacını belirledik. Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık. 7 Ocak’tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder