İller

27 Şubat 2023 Pazartesi

Belediye Başkanlarının Deprem Açıklamaları…

TTB, Deprem bölgesindeki sağlık sorunlarını açıkladı.

Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız günlerde belediye başkanlarının açıklama yaparken daha ihtiyatlı olmaları gerekiyor. 

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Tugay’ın Açıklaması Tedirgin Etti…

Deprem haberinin hemen ardından deprem bölgesine giden ve çalışmalara bizzat katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmir’de yerel bir haber sitesine yaptığı açıklama Karşıyaka bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızda huzursuzluğa yol açtı. Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Tugay açıklamasında, “Mavişehir ve Bostanlı zemin olarak kötü, sıkıntıda… Bugün olsa oradaki yüksek yapılaşmaya izin verir misiniz” sorusunu yanıtlayan Tugay, “Hayır, kesinlikle vermem. Sıfırdan bir planlama yapacak olsak, o bölgede mümkün olduğunca yapılaşmaya izin vermezdim. Sahile yakın olan alanları tamamen sosyal alan, rekreasyon alanı, donatı alanı olarak planlardık. İlla ev yapılacaksa tek ya da 2 katlı evler yapılmasına izin verirdim. Kenti daha sağlam zeminli olan Yamanlar Dağına doğru planlardım. Yaptığımız hesaplamalara göre oraya halen taşınabiliyor. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. İşte bu açıklamanın ardından özellikle Bostanlı ve Mavişehir’de yaşayan Karşıyakalılar, “Bir depremde binamız yıkılır mı, nereye taşınacağız” korkusuyla belediyeyi, İnşaat Mühendisleri Odası’nı aramaya başladı. Bildiğim kadarıyla belediye ve kamu işbirliğinde Yamanlar Dağı’na yeni bir yerleşim kurulması noktasında bir çalışma bulunmuyor. Varsa belediyemizden bu hususta da detaylı bir açıklama bekliyoruz. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün De Benzer Bir Açıklama Yaptı !

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, aynı hataya düşmüş gibi. ensonhabermanisa instagram haber portalının yayına göre, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını belirterek, “30 senelik, 40 senelik, 50 senelik binaların o günün şartlarında ne şekilde yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bugün, Manisa merkezinde bunu baz aldığımızda Allah korusun bu şiddette bir deprem ne İzmir’in yarısını bırakır ne Manisa’nın yüzde 60’ını 70’ini bırakır. Ama bundan sonraki süreç için iyi bir planlamanın başlangıcını geçtiğimiz hafta içerisinde verdik” dedi. Büyükşehir Belediye Basın Müşavirliği de haberi doğruladı.  Belediye başkanlarının şu an üzerindeki sorumluluklarının farkındayım. Ancak açıklama yapmadan önce Basın Danışmanları’na ya da bu alandaki diğer danışmanlarına danışmalarını insanlarımızın yaşadığı deprem korkusunu alevlendirecek açıklamalar yapmamaya özen göstermelerini diliyorum. 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder