İller

18 Nisan 2023 Salı

​Bozkır Devlet Hastanesinde KBB Ameliyatları yapılmaya başlandı.


Bozkır Devlet Hastanesine son personel ataması kurasıyla atanan ve hastanede poliklinik hizmeti vermeye başlayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Harun Çoban tarafından hastanede ilk defa KBB ameliyatları başarılı şekilde yapılmaya başlandı.  

Sağlık Bakanlığının son doktor atama kursu sonrasında Bozkır Devlet Hastanesi KBB polikliniği ve ameliyathanesinde tıbbi tanı ve tedavide kullanılmak üzere bir adet KBB Mikroskobu ve bir adet Endovizyon Sistemi'nin alımı yapılarak yeni alınan cihazlar KBB bölümünün kullanımına sunuldu.  

Hastanede yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulunan KBB Uzmanı Op. Dr. Harun Çoban "Göreve başladığım tarih itibari ile KBB bölümümüzün eksiklerinin giderilmesi için bir gayret içindeydik. KBB polikliniğimizin ve ameliyathanemizin eksik olan tıbbi cihaz, alet ve sarf malzemelerinin temini ile ilk ameliyatlarımızı almış bulunmaktayız. Son olarak burun tıkanıklığı şikâyeti ile polikliniğimize başvuru yapan iki hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyattan sonra hastanemiz yataklı servisinde yatırdığımız hastalarımızı ameliyat sonrası önerilerinde bulunarak, taburcu ettik. Hastanemiz altyapısının izin verdiği ölçüde, eksik olan diğer cerrahi aletlerimizin de önümüzdeki günlerde alınması ile birlikte KBB alanına giren hemen her ameliyatı hastanemizde gerçekleştirmeyi umuyorum." dedi.

Bozkır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgehan yaptığı açıklamada "Hastanemiz ameliyathanesi geçtiğimiz günlerde kurumumuza ataması yapılan cerrahi branşta görev yapan uzmanlarımızın görevlerine başlamaları ile birlikte daha da aktif hale getirildi. Son olarak hastanemiz ameliyathanesinde cerrahi branşlarımızın kullanması için bir Skopi Cihazı ve bir KBB Mikroskobu satın alınmıştı. Ayrıca KBB polikliniğimizde tıbbi tanı ve tedavide kullanılmak üzere Endovizyon Sisteminin alımını yapmıştık. Ameliyathanemizin hazırlanarak cerrahi operasyonların başarılı şekilde gerçekleştirmesinde emeği geçen uzman hekimlerimize, hastane müdürlerimize, yardımcı sağlık personellerimize, idari personellerimize ve destek personellerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Başarılı şekilde ameliyatı yapılan hastalarımıza geçmiş olsun der, Allah'tan kendilerine acil şifalar dilerim.

Hastanemiz ameliyathanesi, geçtiğimiz yıllarda ve son zamanlarda kurumumuza kazandırılan tıbbi cihaz ve aletleri ile oldukça donanımlı bir yapıya sahip. KBB bölümümüzde ve diğer cerrahi branşlarda hastanemiz alt yapısının izin verdiği ölçüde cerrahi operasyonları yapmaya başladık. Mevcut durumda kurumumuzda yapılamayan bazı KBB operasyonları için gerekli olan diğer cerrahi aletlerimizin alımı için ise çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca kurumumuza Sağlık Bakanlığımızca alımı yapılan Kemik Dansitometri Cihazımızın hizmete açılması için çalışmalarımız da sona gelinmiş olup, Kemik Dansitometri Ünitemiz önümüzdeki günlerde hastalarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Böylelikle hastanemiz görüntülüme ünitemizde verilen görüntüleme hizmet çeşitliliğini de artırmış olacağız. Hastanemizin mevcut imkanlarını alanında uzmanlaşmış hekim ve yardımcı sağlık personeli kadromuzla kullanıp ilçe halkımıza hak ettiği sağlık hizmetini vermekte kararlıyız." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder