İller

8 Nisan 2023 Cumartesi

Kan Krizi Büyüyor, “Hastanede Acil Dışı Ameliyatları Durduralım !” Kararı 

Kan Bağışı Krizi Sürüyor.

Kızılay’ın kan stoklarının kritik seviyeye düşmesi, kamu ve özel hastanelerde kan krizi yarattı. Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuşan İzmir’in en büyük hastanesinde görevli bir yetkili, “Özellikle AB Pozitif ve 0 Negatif Kan yok. Acil dışı ameliyatların ertelenmesini değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu. 

Kızılay’a Duyulan Güvensizlik Nedeniyle Gönüllüler Kızılay’a Kan Vermek İstemiyor

BSHA’nın da gündeme taşıdığı kan krizi büyüyor. Kızılay Kan Merkezi’nin kan bağışı alıp işleyen ve kan ürünü olarak hastanelere gönderen tek merkez olması, kan yokluğunu en üst düzeye çıkarttı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir yetkili BSHA’ya yaptığı açıklamada, kan krizinin hastaların tedavilerini etkileyecek boyuta geldiğini söyledi. Özellikle AB Pozitif ve 0 Negatif gruplarında kan bulamadıklarını anlatan yetkili, “İnsanlar hastanemize gelip, ‘kan vermek istiyoruz’ diyorlar. Biz de onları Kızılay’a yönlendiriyoruz. Ancak bir çoğu, ‘Biz Kızılay’a artık güvenmiyoruz’ diyorlar. Bu sorunun Sağlık Bakanlığı tarafından acilen bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Hastanemizde acil dışı ameliyatların iptal edilmesi konusunu değerlendiriyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

BSHA Yazı İşleri Notu: “Her şeye rağmen şu an üniversite hastaneleri dışında kan bağışı yapılabilecek yegane kurum Kızılay’dır. Hastaların mağdur olmaması için mutlaka kan bağışında bulunun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder