İller

26 Mayıs 2023 Cuma

Bozkır Devlet Hastanesi Kemikdansitometri Ünitesi İlçemize Hayırlı Olsun.


Kurumumuzun talepleri ile yakın zamanda hastanemize Sağlık Bakanlığımızca alımı yapılan Kemikdansitometri Cihazımızın kurulumu ve lisans alma iş ve işlemleri tamamlanmış ve Kemikdansitometri Ünitemiz halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Kurumumuza alımı yapılan Kemikdansitometri Cihazımızın kurulumu için uzun süredir ünite alanında Bakanlığımızca ve Nükleer Düzenleme Kurumu'nca belirlenen standartlar göz önünde bulundurularak titizlikle sürdürülen çalışmalar idaremizce tamamlanmış ve Kemikdansitometri Cihazımızın kurulumu yapılmıştır. Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan cihazın kullanımı için lisansı alınmış, son olarak yüklenici firma tarafından ünitemizde görev yapacak teknik personellerimize gerekli eğitimler verilerek hastalarımıza görüntüleme hizmeti verilmeye başlanmıştır.

Konuyla ilgili açıklama yapan hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgehan şu açıklamalarda bulundu: "Hastanemiz; Sağlık Bakanlığımız, Konya İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hayırseverlerimizin desteği ile her geçen gün tıbbi cihaz çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Bakanlığımızın, Müdürlüğümüzün ve halkımızın bizlere vermiş olduğu destek ve güvenle hasta bakım hizmetlerimizin kalitesini ve çeşitliliğini her geçen gün artıyoruz. Son olarak Sağlık Bakanlığımızın ve Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği ile kurumumuza yeni bir görüntüleme cihazı kazandırdığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Görüntüleme Merkezimize geçtiğimiz yıllarda ve yakın zamanda kazandırmış olduğumuz yeni Dijital Röntgen Cihazı, Panoramik Diş Röntgen Cihazı, Tomografi Cihazı, Skopi Cihazı ve son olarak Kemikdansitometri Cihazımız ile birlikte görüntüleme merkezimiz oldukça güçlü bir seviyeye ulaşmış oldu. Kemikdansitometri Ünitemizin hastanemizde hizmet vermeye başlaması ile birlikte hastanemizden yapılan hasta sevklerimiz azalacak, hekimlerimiz tarafından hastalarımıza yerinde ve zamanında tanı koyma ve tedavi uygulama imkânı sunulmuş olacaktır." Dedi.

Cihaz hakkında da açıklama yapan Bilgehan; "Kemik mineral yoğunluğunu ölçmek için yapılan teste kemikdansitometri denir. Kemik yoğunluğu ölçümü için günümüzde en çok kullanılan yöntemdir. Bu yöntemde hasta, bir masada hareketsiz olarak yatar pozisyondayken hareketli bir kamera ve ışın kaynağı ile ölçüm yapılır ve elde edilen sonuçlar bilgisayar yardımı ile değerlendirilir. Bölgesel (bel omurları, kalça eklemi, el bileği gibi) ve tüm vücut analizleri yapılarak hastalıklara hekimlerimiz tarafından tanı konulur ve tedavi düzenlenir." Dedi. İlçemizde hizmet vermeye başlayan ünitemizin hastanemize, ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder