İller

4 Nisan 2024 Perşembe

KTÜN REKTÖRÜ ÇELİK YENİ KAMPÜS ALANINI İNCELEDİ


Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, üniversitenin yapılması planlanan yeni yerleşke alanında incelemelerde bulundu.


İstanbul Yolu Caddesi Dokuz mevkiinde bulunan alanı inceleyen Rektör Çelik'e KTÜN Genel Sekreteri Kamil Gök ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı, Rektör Danışmanı Osman Deniz Şimşek ile birlikte teknik personel de eşlik etti.

Yeni yerleşke alanı olarak belirlenen bölgeyi gezen KTÜN Rektörü Prof. Dr. Çelik, yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi aldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA

Alanı gezdikten sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Çelik, 1 milyon 518 bin 723 metrekarelik bir alana sahip olan yeni yerleşkenin, akademik çalışmalar ve öğrencilere daha nitelikli bir ortamda eğitim-öğretimlerini sürdürmelerine imkân sağlanacağını ifade etti. KTÜN Rektörü Çelik, içerisinde yaşam merkezi, sosyal donatı alanları, spor ve rekreasyon alanları, kütüphane, kongre ve kültür merkezi, ileri teknoloji atölyeleri ile akademik anlamda birçok imkânın bulunacağı yeni yerleşkenin özellikle sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen projelerle öne çıkacağının altını çizdi.

'ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZ'

Yeni kampüsü ile KTÜN'de verilen eğitim olanaklarının nicelik açısından ziyade nitelik olarak arttırılmasının hedeflendiğini belirten Rektör Çelik, "Türkiye Yüzyılı hedeflerinde teknik üniversite olarak biz de varız diyoruz. Bu iddiamızı ve hedeflerimizi yeni yerleşke alanımız ile birlikte daha da güçlendireceğiz ve bu hedefler istikametinde daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz. Bunu yaparken de her zaman dikkat çektiğimiz bir noktayı vurgulamak istiyorum, bizim her zaman önceliğimiz geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, öğrencilerimizdir. Yeni yerleşke alanımız tamamlandığında her yönüyle bölgemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder