İller

24 Haziran 2024 Pazartesi

KLİMİK Derneği, Türk Doktora Öğrencisinin Başarısını Duyurdu

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), resmi internet sitesinde “Bakterilerin hızlı tanısındaki inovasyon uluslararası ödül kazandı” başlıklı bir haber paylaşımı yaparak, Uppsala Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmalarda Türk doktora öğrencisinin başarısını duyurdu.

KLİMİK Derneği önemli bir haber paylaşımında bulundu. https://ift.tt/3XsGRoJ haber sitesinde yayınlanan haber ile ilgili şu bilgiler verildi: “13 Haziran 2024 tarihinde duyurulan bir inovasyon, bakterilerin hızlı tanısında devrim yarattı ve uluslararası alanda önemli bir ödül kazandı. Sysmex Astrego şirketi tarafından geliştirilen yeni hızlı bakteri testi, bakteriyel enfeksiyonların doğru antibiyotiklerle tedavi edilme olasılığını büyük ölçüde artırıyor. Bu yenilikçi test, Uppsala Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda ortaya çıktı ve Longtitude (Boylam) Ödülü’ne layık görüldü. Longtitude Ödülü, ilk olarak 1714 yılında boylamı ölçme problemini çözenlere sunulan ve İngilizlere ait önemli bir inovasyon ödülüdür. 2014 yılında ise antimikrobiyal direncin hızlı tespiti için bu kez modern çağın büyük sağlık sorunlarına yönelik verildi. Sysmex Astrego, bu prestijli ödülü kazanan ilk kuruluşlar arasında yer aldı.”

KLİMİK Derneği duyurdu: Doktora Öğrencisi Baltekin’in Çalışmaları İleri Götürdü

Klimik Derneği paylaşımında, “Uppsala Üniversitesi’nden Fiziksel Biyoloji Profesörü Johan Elf, “Bu teknolojinin tanınması ve araştırmaların sağlık alanında nasıl büyük faydalar sağlayabileceğini görmek son derece sevindirici” dedi. Elf, laboratuvarda yıllardır kullanılan mikroskopi ve mikroakışkanlarla ilgili yöntemlerin, doktora öğrencisi Özden Baltekin’in çalışmalarıyla daha da ileri taşındığını belirtti. Elf’in araştırma ekibi, bu teknolojinin antibiyotik tedavisine yanıt veren bakterilerin hızlı bir şekilde tespit edilmesine nasıl katkı sağlayabileceğini araştırdı ve bu çalışmaları Longtitude Ödülü ile taçlandırıldı.” bilgileri sunuldu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder