Deprem bölgesindeki eğitim ve öğretim çalışmalarını inceleyen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önemli açıklamalar yaptı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak heyecanlı bir döneme girdiklerini, heyecanla okulların açılmasını beklediklerini ifade etti. Bakan Tekin, “2 Eylül’de eğitim öğretim takvimimiz başlıyor, öğretmen arkadaşlarımız okullarında olacaklar. 9 Eylül itibarıyla öğrencilerimizle beraber 2024-2025 eğitim öğretim yılını başlatmış olacağız. Ülkemize, milletimize, çocuklarımıza, ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Deprem bölgesindeki hazırlık süreçleriyle ilgili toplantı yaptıklarını belirten Bakan Tekin, ilgili genel müdürlerin 11 ilden gelen il milli eğitim müdürleriyle kendi alanlarında da toplantı yaptıklarını söyledi.
Derslik Sayısı 6 Şubat’ın Öncesine Çıkartılsın Talimatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “6 Şubat tarihinde deprem yaşayan illerde o gün itibarıyla derslik sayısının üzerine çıkılması” yönündeki talimatını hatırlatan Bakan Yusuf Tekin, “Biz de bütün planlamalarımızı Bakanlık olarak bu çerçevede yaptık. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ayrı ayrı teşekkür ediyorum çünkü bu süreçte bizim 11 ilde yaşadığımız derslik sıkıntısını gidermek için çok ciddi şekilde yardımcı oldular. Aynı şekilde AFAD üzerinden İçişleri Bakanlığımız personeline, 11 ildeki valilerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel, sağlıklı bir şekilde planlamamızı yaptık.” ifadelerini kullandı.
Depremden etkilenen 11 ilde toplam 1.295 okulun, 9 bin 935 dersliğin kullanılamaz hâle geldiğini ifade eden Bakan Tekin, şunları kaydetti:
“6 Şubat’tan sonra başlayan çalışmalar neticesinde, eksilen 9 bin 935 dersliğin yerine toplam 11 ilde inşaatı tamamlanıp eğitim öğretime açılan ve yakın zamanda açılacak şekilde inşaatı devam eden dersliklerimizle beraber toplam 19 bin 784 derslik yapıldı. Yani yaklaşık 10 bin derslik ilave olarak eklenmiş olacak. Bu tabii, Cumhurbaşkanı’mızın bize verdiği talimatla her ilde yaklaşık olarak 6 Şubat öncesindeki derslik sayısının yüzde 10 üzerinde bir dersliğe kavuşmuş olacak demektir. Dolayısıyla 11 ilin tamamında 6 Şubat’tan önceki rakamların yaklaşık olarak yüzde 10’undan fazla derslik sayısı, eğitim-öğretim sürecine kazandırılmış olacak.” Bakan Tekin, Kilis Valiliği ve Gaziantep Valiliğini de ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, illerdeki eğitim faaliyetlerine ilişkin istişarelerde bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder