İller

2 Eylül 2024 Pazartesi

Konut Projelerine Mini Hastane Yapılacak mı ?

Aşı Karşıtı Hekim hakkında inceleme başlatıp 'meslekten alıkoyma' cezası veren Türk Tabipler Birliği'nin kararı mahkeme tarafından da onandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan Konut Projelerine mini hastane veya sağlık odası yapılacak mı ? Hekimler, “Hekim açığı varken bu projeyi hayata geçirmek doğru değil” dedi.

Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, Sağlık alanında yetkin olmayan Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneğinin teklifi ile Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi düşünülen, 150’den fazla bağımsız bölümü bulunan sitelerde mini hastane ya da sağlık odası zorunluluğu getirilmesi projesinin,uygulanabilirliği ve fizibilitesi araştırılmadan ani bir şekilde karar alınmasını doğru bulmuyoruz” denildi. Hekimsen’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi, “Bu proje kapsamında, Hastanelerde ve ASM’lerde hekim açığı var iken açılması düşünülen birimlerde ilk müdahale, hasta muayene ve tedavisini kim yapacak? Hastalara, hekim olmadan müdahale yetkisi olmayan sağlık çalışanlarının yapacakları herhangi bir tıbbi işlemin sorumluluğu kime ait olacaktır? Sağlık Bakanlığı’nın, ülkemizdeki mevcut sağlık sistemini revize ederek, hem personelini hem de hastalarını memnun edecek yeni bir sistem kurmalıdır. Geleceği planlamadan yapılacak her düzenleme, Sağlık Bakanlığı’nın aleyhine gelişecek olaylar zincirinin başlangıcı olacaktır. Hekimsen olarak uyarıyoruz…. Sağlık sistemi, SAHA’dan uzak ve HASTA MEMNUNİYETİ’ne dayalı bir şekilde kurulamaz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder