İller

21 Ekim 2024 Pazartesi

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTINIZ!


Seydişehir-Bozkır Yolu 31 Ekim'de ihaleye çıkacak deniliyor; "iyide Bozkır-Sarıoğlan yolu ne oldu?"

Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, sosyal medyada yaptığı açıklamalarda; Bozkır-Seydişehir yolunun projesine ilişkin; "Bu yol, bölge için bir dönüm noktası olacak. Yatırımların artması ve insanların yaşam kalitesinin yükselmesi için kararlılıkla çalışıyoruz." ifadelerini kullanmış.
 
Milletvekili Ziya Altunyaldız'a Bozkır Postası Gazetesi olarak Bozkır-Seydişehir yolunun ihalesinin bu ayın sonunda yapılacağını duyurmasına bizlerde teşekkür ediyoruz. Ama, yılan hikayesine dönen, Bozkır-Sarıoğlan duble yol projesinin de ihale edileceğini bir zahmet kesin tarihini de açıklayıverin.

İyide aynı söylemler Milletvekili Altunyaldız tarafından Konya'ya giden Bozkır-Sarıoğlan arasındaki yapılacak yol içinde kullanılmıştı. Öncelik olarak bu yolun bir an önce yapılmasını Bozkır halkı sabırsızlıkla bekliyor. Bakınız; "Bozkır halkı Bozkır-Seydişehir arasındaki yolun yapılacağı haberine pek memnun olmadıklarını ve sevinemediklerini sosyal medyadaki yorumlarından ve halk arasındaki söylemlerden gördük. Bozkır halkı sizden bu yol değil de, Bozkır-Sarıoğlan arasındaki yapılacak duble yolun ihale müjdesini bekliyordu. Bozkır'ı yine hayal kırıklığına uğrattınız!..


Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Seydişehir-Bozkır Karayolunun 31 Ekim'de ihaleye çıkacağının müjdesini kamuoyuyla paylaştığı haberlerini, gazetemize bilgi verilmese de sosyal medyadan öğrendik. Bölgemiz için son derece önemli bir müjde olarak kamuoyu ile paylaşılan, Bozkır-Seydişehir yolunun ihale tarihinin 31 Ekim 2024 olarak belirlendiğini, bu proje, hem ulaşım açısından büyük bir kolaylık sağlayacak hem de bölgedeki ekonomik gelişime katkıda bulunacak deniliyor.

Bozkır'ın ilk ve tek yerel yazılı basını Bozkır Postası Gazetesi olarak Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'a bir hatırlatma daha yapıyor ve kendisine soruyoruz;  "Bölgemiz için son derece önemli dediğiniz ve müjde olarak kamuoyu ile paylaştığınız, Bozkır-Seydişehir yolu mu daha önemlidir? Yoksa Konya'ya giden Bozkır-Sarıoğlan duble yolumu önemlidir? Bu soruları sizin takdirinize bırakıyoruz.
Gerçi Bozkır-Seydişehir yolunun açılmasını ve Seydişehir ticaretinin gelişmesinden dolayı Seydişehirliler Bozkır-Seydişehir yolunun iyileştirilmesini istiyorlardı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde de Bakan Uraloğlu geldiği Seydişehir'de bu yolun sözünü Seydişehirlilere vermişti ve gerçekleştirdi.
 
Yılan hikayesine dönen ve 2021 tarihinde de, 'Müjde Müjde' diyerek o tarihlerde de, 2022 yılının yatırım programına alındı ve ihalesi yapılacak dediğiniz, Konya'ya giden Bozkır-Sarıoğlan arası mı daha önemli? Gerçi bizim Bozkır-Sarıoğlan arasının yoluna Bakanlar söz verseydi herhalde bu yol şimdiye kadar ihaleye çıkardı.

Yine sosyal medyada okuduğumuz habere göre; "Yol çalışmaları ile birlikte Bozkır ve Seydişehir arasındaki ulaşım sürelerinin kısalması, lojistik ve ticaretin artması beklenmektedir. Bu önemli yol projesinin hayata geçirilmesi hem yerel halkın hem de işletmelerin yüzlerini güldürecektir." denilmektedir.  

Bozkır Postası Gazetesi olarak Milletvekili Ziya Altunyaldız'a soruyoruz; "Siz öncelikle 2021 tarihinde, "Müjde Müjde" diyerek verdiğiniz Bozkır-Sarıoğlan arası 35 km.lik yolun ihalesinin yapılacağının veya yapıldığının müjdesini hele bir verin. 2024 yılı bitiyor. Hala ses seda yok. Öncelik olarak Bozkır halkı sizden Seydişehir-Bozkır yolunun müjdesini istemedi ki; siz hele şu 2021 yılında verdiğiniz Konya'ya giden Bozkır-Sarıoğlan yolunun sözünü bir hayata geçirin.  

Milletvekili Altunyaldız, yaptığınız açıklamalarda; Bozkır-Seydişehir yolunun projesine ilişkin; "Bu yol, bölge için bir dönüm noktası olacak. Yatırımların artması ve insanların yaşam kalitesinin yükselmesi için kararlılıkla çalışıyoruz." ifadelerini kullanmışsınız. İyide aynı söylemleri ve açıklamaları Konya'ya giden Bozkır-Sarıoğlan arasındaki yapılacak yol içinde kullanmıştınız. Öncelik olarak bu yolun bir an önce yapılmasını Bozkır halkı sabırsızlıkla sizlerden bekliyor. Artık Bozkır halkı kandırılmamalıdır. Bakınız; "Bozkır halkı Bozkır-Seydişehir arasındaki yolun yapılacağı haberine hiç sevinemediklerini gerek sosyal medyadan gerekse yerel basın olarak halk arasındaki gördüğümüz memnuniyetsizliklerine şahit olduk. Bozkır halkı sizden bu yolu değil de birinci önceliğimiz olan Konya'ya giden Bozkır-Sarıoğlan arasındaki yapılacak duble yolun haberini bekliyordu. Eh ne diyelim Bozkır'ı yine hayal kırıklığına uğrattınız!..

(Haber: Yunus Yılmaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder