İller

16 Aralık 2019 Pazartesi

Borsa İstanbul günü 111.125 seviyesinde kapattı

Küresel piyasalar haftanın ilk işlem gününü ABD-Çin görüşmelerinden gelen olumlu açıklamaların etkisi ile pozitif olarak kapattı. Bu hafta iki ülke ekonomisine ticaret savaşlarının yansımaları ile ilgili Sanayi Üretimi rakamlarını karşılıyoruz. Pazartesi günü Kasım ayı Çin Sanayi Üretimi verisi önceki dönem %4,7 seviyesinden %6,2 seviyesine yükseldiği açıklandı. Bu toparlanmanın mevsimsellikten kaynaklandığını unutmamak gerekiyor. Bugün de ABD’ye ait aynı veriyi takip edeceğiz. 

Borsa İstanbul günü 111.125 seviyesinde kapattı. Gün içerisinde 110.200 seviyelerine kadar geri çekilen endeks günün ikinci yarısında gelen alımlar ile 111.000 seviyesi üzerinde kapatmayı başardı. Hafta içerisinde trendi etkileyebilecek önemli bir veri akışı bulunmuyor. Perşembe günü TCMB’nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Para Politikası Toplantısı’na ait özet metin açıklanacak. TCMB’nin ekonominin geleceğini nasıl gördüğünü özet raporunda inceleyeceğiz. Bugün Borsa İstanbul’un yukarı yönlü hareketine devam edeceğini düşünüyoruz. Yatırımcıların yakından takip edeceği teknik seviyeler 111.500 olacaktır. Bu noktanın üzerindeki kapanışlar yeni rekorlara devam edeceğini göstermektedir. Türkiye CDS rakamlarının da 290 puan seviyesinin aşağısına inmesi diğer bir pozitif gelişme. Ancak yabancı yatırımcının henüz alımlara başlamaması endeksin yukarı giderken hacimsiz kalmasına sebep oluyor. Bugün öne çıkan hisse senetleri TKFEN, THYAO ve SODA olabilir. Endeksteki geri çekilmelerde 110.000 - 108.000 önemli teknik seviyeler. Sabiha Gökçen yolcu kapasitesinin 66 milyona çıkartılacağı haberi PGSUS için pozitif.

DolarTL son günlerde gelen pozitif haber ve açıklamalara rağmen negatif ayrışmaya devam ediyor. ABD  yıllık tahvil fiyatlarının %1,85 seviyesinde kalmasına ve Dolar endeksinin 96 seviyelerinde kalmasına rağmen Dolar TL karşısında değer kazanıyor. Son aylarda yatay seyrine devam eden USDTL 5,80 direncinin kırılması ile beraber 5,85 e yükseldi. Bu nokta üzerinde kalmaya devam ettiği sürece 5,90 - 5,94 yeni hedef noktaları olabilir. Geri çekilmelerde ise 5,75 önemli destek noktası olarak kalmaya devam ediyor. 

Kaynak: InvestAZ
Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder