İller

9 Aralık 2019 Pazartesi

Borsa İstanbul’da pozitif görünüm devam ediyor.

Haftanın ikinci işlem günü küresel piyasaların genelinde satışların hakim olduğunu görmekteyiz. Yurt içi piyasalar dün güne TCMB’nin Zorunlu Karşılık oranlarında yapmış olduğu değişiklik ile güne başladı. Bu değişikliğe göre üretim sektörü ve inşaat sektörünü kapsayan uzun vadeli kredi oranlarında istenilen büyüme oranını sağlayan bankaların Zorunlu Karşılık oranları değiştirildi. Yapılan değişiklik ilk olarak Borsa İstanbul’da bankacılık sektöründe satışların gelmesine sebep oldu. Aynı zamanda dün TCMB Beklenti Anketi açıklandı. Katılımcıların yapmış olduğu hesaplamalara göre hem büyüme hem de enflasyon tarafında pozitif yönlü revize yapıldığını görmekteyiz.

 

 

Borsa İstanbul 108.200 seviyelerine kadar geri çekilmesine rağmen günü 108.786 puandan kapattı. Yurt içi piyasalarda gözler TCMB’den gelecek olan faiz kararına çevrilmiş durumda. Son yapılan açıklamaların ardından beklenti 150 baz puan ve üzerine çıktığı piyasa tarafından fiyatlanıyor. Borsa İstanbul’da pozitif görünüm devam ediyor. Bugün yerli otomotiv ile açıklama yapılması beklendiği için KARSN. VESTL, OTKAR öne çıkan hisse senetleri olabilir. Endeks bazında yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi ve 108.500 üzerinde kalması 110.000 - 111.500 seviyelerini hedeflemesini sağlayabilir. 

 

DolarTL tarafına baktığımızda bugün başlayan ve iki gün sürecek olan FOMC toplantısı öne çıkıyor. Ancak 15 Aralık’ta ABD nin Çin’e uygulayacağı ek %10 gümrük tarifelerinin uygulanması ile ilgili belirsizlik piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Son günlerde yatay ve hacimsiz seyreden DolarTL kanalın üst bantı olan 5,80 seviyesini test etti. Bu hafta itibari ile 5,84 ve üzerini test edebilir. 

 

Bugün ayrıca Almanya ZEW endeksini ve Perşembe günü AB Merkez Bankası faiz kararını takip edeceğiz. Son dönemde dipten dönme sinyalleri veren Almanya için bu veri oldukça önemli ancak Brexit için 12 Aralık’ta İngiltere’nin seçime gidecek olması AB’nin elini zayıflatıyor. Eurusd paritesinde yükseliş hareketlerinin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceği görüşünü koruyoruz.

Kaynak: INVESTAZ
Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder