İller

20 Aralık 2019 Cuma

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

  • Türkiye’yle Libya arasında güvenlik alanında işbirliğinin arttırılması için varılan anlaşma Libya yönetimince resmi olarak onaylandı .
  • ABD'de Başkan Donald Trump'a yönelik azil maddelerinin Temsilciler Meclisinde onaylanmasının ardından, bu maddeleri içeren dava taslağının Senato'ya gönderilmemesi siyasi arenada tartışmalara yol açtı.
  • ABD, insan hakları ihlalleri işlediklerini gerekçe göstererek İranlı bazı üst düzey yetkilileri daha yaptırım listesine aldı .
  • Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin önümüzdeki hafta itibarıyla ÇED raporumuz çıkacak.
  • ABD Temsilciler Meclisi, Trump’ın Kanada ve Meksika ile serbest ticaret anlaşmasını onayladı.

 

Ne Olacak?

  • İçeride Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, İngiltere ve ABD’den gelecek GSYH verileri ön planda olacak.
  • Brexit ilgili yeni Parlamento'da ilk oylama bugün gerçekleşecek.
  • Moody’s 2020 takviminde Türkiye gözden geçirme tarihleri 5 Haziran ve 4 Aralık 2020 olarak açıklandı.
  • Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

 

BİST100 endeksinde hafif yukarı yönlü açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftadan itibaren 110.000-112.000 aralığında fiyatlamaların takip edildiği BİST100 endeksinde, Çarşamba günü ABD'nin Türkiye yaptırım tasarısı kararı ve  kurlardaki yukarı yönlü seyir nedeniyle kâr satışları etkili olmuş olup Çarşamba gününü 110.575 seviyesinden kapatmıştı. Geçtiğimiz işlem gününe ise %0,25 oranında yükselişle 110.853 seviyesinde başlayan endeks açılışın ardından 111.000 seviyesinin üstünü test etti. Ancak Dış Piyasalara ayak uydurarak yükselişinde hız kesti ve yatay seyirde devam etti. Güne yatay seyirde devam eden endeks günü %0,02 yükselişle 110.599 seviyesinden tamamladı. Piyasalarda gözler ABD'nin Türkiye yaptırım tasarısı konusunda nasıl ilerleyeceğine odaklanmış durumda. Ayrıca ABD tarafında da durumların karışık olduğu aşikar, çünkü Senato’da Trump’ın azline yönelik karar çıkması beklenmese de azil süreci önemle takip ediliyor.

Bugün içeride önemli bir veri akışı bulunmuyor. İngiltere ve ABD'den gelecek GSYH verileri piyasaların nabzını tutacak.

BİST100 endeksinde ise yukarı yönlü hareketlerde 112.000 seviyesi direnç konumunda bulunuyor. 110.500’ün altına düştüğünde ise destek seviye 109.000 olacaktır.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder