İller

18 Aralık 2019 Çarşamba

Trump'ın iki ayrı suçlamayı içeren, yargılama süreci Senato'da

Yılın bitmesine az bir süre kalmışken küresel piyasalardaki hareketlilik devam ediyor. Kasım 2020'de gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimleri öncesi Trump'ın azil süreci uzun bir süre daha gündemi meşgul etmeye devam edecek. Son gelişme olarak Trump'ın iki ayrı suçlamayı içeren dava ile ilgili dosyanın ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanıp yargılama süreci için Senato'ya gönderildi. Bu gelişme ABD borsaları günü ekside kapattı. Ancak hafta içerisinde gelen veriler piyasaların güçlü kalmasını sağlıyor.

 

Bugün yurt içi piyasalarda TCMB'nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği PPK toplantısı sonrasında alınan faiz kararı ile ilgili toplantı özetini takip edeceğiz. TL varlıkları üzerinde etkisinin olmasını beklememekle birlikte TCMB'nin 2020 yılı ile ilgili beklentileri açısından önemli olacak. Türkiye'ye yaptırımları da içeren tasarının ABD senatosunda onaylanması iki ülke arasındaki ortamın gerilmesine sebep oldu. Dün Borsa İstanbul'da bu haber kaynaklı satışların olduğunu gözlemledik. Endeks 110.500 üzerinde kalmaya devam ediyor. Ancak yıl sonu gelmesi sebebi ile işlem hacminin azalmaya başladığını görüyoruz. Endeksin güç toplayıp yeniden yükselmesi için 108.000 desteğinin birkaç kere denenmesi gerekebilir. 

 

DolarTL önce 5,80 ardından da 5,84 dirençlerini aşması ile birlikte 5,90 seviyesine kadar yükselişini sürdürdü. Türkiye'nin ülke risk priminin 285 seviyelerine gelmesi pozitif gelişme olarak algılansa da TL varlıklarına yansımadığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde 5,94 yeni direnç noktamız olacak. Haftanın kalan günlerinde piyasalardaki yönü etkilemesi beklenen herhangi bir veri bulunmuyor. Önümüzdeki hafta yurt dışı borsaların kısmen kapalı olması ve yabancı yatırımcının işlemlere ara verecek olması işlem hacmini azaltacak önemli bir gelişme. 

Kaynak: InvestAZ
Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder