İller

6 Mayıs 2020 Çarşamba

XAU/USD analizi


Altın önceki gün % 1'den fazla değer kaybetti. Arka arkaya üçüncü günde de devam eden güçlü Dolar görünümü ve külçe Altın rafinerilerinin faaliyetlerine devam etmesiyle Altın arzının büyüyeceği ve ülkelerin koronavirüs kısıtlamalarını hafifletmeye başlamasıyla oluşan yatırımcı risk iştahındaki kademeli iyileşme görünümü ons Altın fiyatlarına dün baskı yaptı.

Dünya’nın en büyük Altın rafinerilerinden ikisinin neredeyse tüm operasyonlarını geri kazandıklarını açıklamaları ons Altın fiyatlarında baskının nedenlerinden birisi oldu dün.

ABD’de açıklanan ADP özel sektör istihdam değişimi dün 20.2 milyon azalışla rekor kırsa da bu beklenen bir gelişme olduğundan ve ekonomiler yeniden açılmaya başladığından yatırımcılar riskli varlıklara yönelmekten vazgeçmedi. Buna karşılık ons Altın düşüş yaşadı.

Teknik olarak incelediğimizde, Ons Altın’ın 1677-1660 Dolar bölgesinde destek bulup bulmayacağı test edilebilir. Olası artan talep ile Ons Altın’ın yukarı yönlü hareketine yeniden devam etmesi durumunda sırası ile 1700, 1710 ve kısa vadeli düşüş trend direnci 1725 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleri olacak. Olası bir aşağı yönlü harekete geçiş durumunda ise Fibo. 23.6 desteği 1677 altına geçilirse 1660 ve 1645 destek seviyeleri kısa vadede takip edilebilir.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder