İller

15 Eylül 2020 Salı

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Aşı iyimserliği ve teknoloji şirketleri cephesindeki gelişmelerle artıda kapandı

Dün ABD piyasaları, aşı cephesindeki pozitif gelişmelere ek olarak teknoloji şirketleri ile ilgili öne çıkan haber akışlarının yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. Astra Zeneca’nın İngiltere’deki üçüncü faz aşı denemeleri yeniden başlarken, Pfizer’ın CEO’sunun aşının Ekim sonundan önce piyasaya sürülebileceğini ifade etmesi piyasaları destekledi. Teknoloji şirketleri cephesinde ise, Oracle’ın TikTok’la şirketin ABD operasyonlarını almak için anlaşmasının beraberinde Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Nvidia, çip üreticisi Arm'ı 40 milyar dolara satın almak için SoftBank ile anlaştığını duyurdu. Şirketlerin böyle bir dönemde birleşme ve satın alma hamlelerinde bulunması güven unsurunun yüksek olduğunu göstererek pozitif atmosfer görülmesinde etkili oldu. Nasdaq endeksi %1,87 artışla 11.056,65 puan seviyesinden tamamlarken, S&P 500 endeksi %1,27 yükseliş ile 3.383,54 puandan kapandı. Dow Jones endeksi de %1,18 değer kazancı ile 27.993,33 seviyesinden günü tamamladı.

Avrupa’da fiyatlamalar: Sert Brexit endişeleri ve artan vaka sayıları nedeniyle karışık seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, artan vaka sayıları ve sert Brexit endişeleri sebebiyle karışık seyir izledi. FTSE 100 ve DAX endeksleri sırasıyla %0,10 ve %0,07 düşüşler kaydederken, CAC 40 endeksi %0,35 artıda kapandı.

Asya’da fiyatlamalar: Japonya dışında genel olarak alıcılı seyir hakim

Bu sabah Asya piyasaları, Japonya’da yaşanan düşüş dışında genel olarak pozitif seyir izliyor. Nikkei endeksi Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin yeni lideri olarak ülkenin Baş Kabine Sekreteri Suga’nın seçilmesi sonrası %0,45 düşüş kaydediyor. S&P ASX 200 endeksi de %0,05 ekside. Shangai endeksi %0,37 artış kaydederken, Hang Seng endeksi %0,56 yükseliyor. KOSPI endeksi ise %0,50 değer kazanıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder