İller

13 Ekim 2020 Salı

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Teşvik beklentileri ve teknoloji sektörü hisselerindeki alımlarla alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, mali teşvik paketine ilişkin beklentilere ek olarak teknoloji sektörü hisselerinde görülen alımların etkisiyle pozitif seyir izledi. Nasdaq endeksi %2,56 yükselişle 11.876,26 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi de %1,64 değer kazancıyla 3.534,22 puandan kapandı. Dow Jones endeksi de %0,88 artış ile 28.837,52 puandan günü tamamladı. Hisseler özelinde, Apple hisseleri şirketin ilk 5G’li telefonunun lansmanını Ekim ayına çekmesiyle %6 değer kazanırken, Facebook ve Amazon'un hisselerinde yükselişler 4'ü aştı; Alphabet hisseleri %3'ün ve Microsoft hisseleri de %2'nin üzerinde değer kazandı. Ayrıca bugün ABD’de 3Ç20 bilanço sezonu başlıyor. Bugün bilançosu açıklanması beklenen bankalar arasında JP Morgan ve Citigroup bulunurken, havayolları cephesinde Delta Airlines takip edilecek. Üçüncü çeyrek karlılıklarında, traderlar yukarı yönlü sürpriz görülebileceği konusunda iyimserler.

Avrupa’da fiyatlamalar: Çin piyasalarındaki iyimserliğin yansımalarıyla pozitif eğilimli seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Çin piyasalarında yaşanan iyimserliğin yansımalarına ek olarak, ABD’de devam eden bütçe görüşmelerine yönelik beklentiler ve anketlerin seçim sonuçlarına ilişkin verdiği ipuçları ile pozitif eğilimli seyir izledi. CAC 40 endeksi %0,66 yükselirken, DAX endeksi %0,67 artıda kapandı. FTSE 100 endeksi ise %0,25 düşüş kaydetti.

Asya’da fiyatlamalar: Aşı çalışmalarının sekteye uğramasıyla karışık seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında karışık seyir görülüyor. Johnson's'ın Kovid-19 aşısına yönelik çalışmaların katılımcılardan birisinde açıklanamayan bir hastalık gelişmesi ile durdurulmasının öne çıkardığı endişelere ek olarak, Hong Kong piyasalarında Nangka Tayfunu nedeniyle işlemlerin durdurulmasyla karışık seyir izledi. Shangai endeksi %0,28 gerilerken, KOSPI endeksi %0,09 düşüş kaydediyor. Nikkei endeksi %0,11 yükselirken, Nifty 50 endeksi %0,27 değer kazanıyor. S&P ASX 200 endeksinde ise kazançlar %1’i aşıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder