İller

8 Ekim 2020 Perşembe

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Trump’ın artırdığı teşvik beklentileri ile alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, Başkan Trump’ın sağlayacağını ifade ettiği daha küçük ölçüdeki mali paketin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. Salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan destek paketine yönelik müzakereleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek seçime kadar durduran Trump, dün gece attığı tweetlerde mali destek beklentilerine dair umutları yeniden öne çıkarttı. Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun hemen onaylamasu gereken Hava Yolu Maaş Bordro Desteği için 25 milyar dolar ve küçük işletmelere yönelik Maaş Koruma Programlarının CARES yasasında kullanılmayan fonlarla ödeneceğini belirtti. Ayrıca Trump, ülkedeki vatandaşlara yönelik 1200 dolarlık doğrudan ödeme yapılmasına ilişkin tek başına bir tasarıyı da imzalamaya hazır olduğunu belirtti. Dow Jones endeksi %1,91 yükselişle 28.303,46 puandan kapanırken, Nasdaq endeksi %1,88 değer kazancıyla 11.364,60 puandan kapandı. S&P 500 endeksi de %1,74 artış ile 3.419,45 puandan günü tamamladı. Dün elde edilen kazanımlarla önceki gün verilen kayıplar geri alınırken, piyasalardaki iyimserliğin tüm sektör hisselerine yansıdığı gözlemlendi.

Avrupa’da fiyatlamalar: Brexit görüşmelerinin seyri nedeniyle negatif eğilimli seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Brexit görüşmelerinin arzu edildiği gibi ilerlememesi nedeniyle genel olarak satıcılı seyir izledi. CAC 40 endeksi %0,28 gerilerken, FTSE 100 endeksi %0,06 ekside kapandı. DAX endeksi ise %0,17 artış kaydetti.

Asya’da fiyatlamalar: Hong Kong’da yaşanan düşüşler nedeniyle karışık seyir görülüyor

Bu sabah Asya piyasalarında karışık seyir görülüyor. Nikkei endeksi %0,89 yükselirken, S&P ASX 200 endeksi %1,09 yukarıda. Hang Seng endeksi ise Trump yönetiminin dijital ödeme platformu operatörleri Ant Group ve Tencent'e yeni kısıtlamalar getirmesi nedeniyle %0,86 ekside. KOSPI endeksi %0,39 yükselirken, Nifty 50 endeksi de %1,13 değer kazanıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder