İller

9 Ekim 2020 Cuma

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Seçimden sonra devreye alınacak teşvik paketi beklentileri ile alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, seçimden sonra devreye alınması beklenen teşvik paketlerine yönelik iyimserlikle alıcılı seyir izledi. 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi teklifinde bulunan Demokrat aday Biden’ın seçilmesi durumunda pandeminin makro izlerinin gidermek için harcama musluklarının daha da açılacağına yönelik inanç arttı. Diğer yandan, Başkan Donald Trump dün teşvik planları üzerine görüşmelerin ilerlediğinin sinyalini verirken, Demokratlar daha kapsamlı bir ekonomik paket için baskılarını sürdürdüler. S&P 500 endeksi %0,80 yükselişle 3.446,83 puandan kapanırken, Nasdaq endeksi %0,50 değer kazancıyla 11.420,98 puandan kapandı. Dow Jones endeksi de %0,43 artış ile 28.425,51 puandan günü tamamlayarak Eylül başından bu yana en yüksek gördüğü en yüksek seviyeden kapandı. Dün elde edilen kazanımlarla Dow Jones ve S&P 500 endeksleri kazanımlarını ikinci haftaya taşıma yolunda olurken, Nasdaq’ın yükselişini üçüncü haftada da sürdürdüğü görülüyor. Haftalık bazda Dow Jones ve S&P endeksleri sırasıyla %2,7 ve %2,9 yükselirken, Nasdaq’da kazançların %3’ü aştığı görülüyor.

Avrupa’da fiyatlamalar: Politika iyimserliğinin desteğiyle artıda kapandı

Dün Avrupa piyasaları, ABD’de gerçekleşen teşvik görüşmelerinin etkisiyle öne çıkan politika iyimserliği ile alıcılı seyir izledi. DAX endeksi %0,88 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,61 artıda kapandı. FTSE 100 endeksi ise %0,53 artış kaydetti.

Asya’da fiyatlamalar: Çin piyasalarında görülen kazançlar öncülüğünde alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında alıcılı seyir görülüyor. Bugün tatilden dönen Shangai endeksi son üç ayın zirvesine yükselen hizmet PMI verisinin ekonomik toparlanma görünümüne ilişkin verdiği olumlu sinyallerle %1,89 yükselirken, S&P ASX 200 endeksi %0,39 yukarıda. Hang Seng endeksi ise %0,13 gerilerken, Nifty 50 endeksi %0,28 değer kazanıyor

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder