İller

9 Ekim 2020 Cuma

Piyasaların yönü


BIST100…Jeopolitik Gerilimler Endeksi Negatif Etkiledi… Dolar TL kurundaki volatilitenin yükseldiği işlem gününde TL varlıklar zayıf bir görünüm sergiledi ve diğer gelişen piyasa ülkelerinden negatif ayrıştı. Güne %0.38 değer kaybıyla 1,150 puandan başlayan endeks seans başlangıcında kazanca yönelse de 1,159 puan seviyelerinde kalıcı olamayarak günü bir önceki güne göre fazla değişmeyerek 1,150 puandan tamamladı. Sanayi hisseleri bazındaki ayrışma devam ederken, bankacılık hisseleri negatif ayrıştı. Jeopolitik gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Global piyasalardaki pozitif risk iştahına bağlı olarak endeksin güne artıda başlaması beklenebilir. Günün ilerleyen saatlerde jeopolitik gelişmeler takip edilecektir. 1,160 seviyesi ilk direnç noktası olarak öne çıkarken, geri çekilmelerde 1,114 seviyesi destek noktası olarak izlenebilir.

 

 

USDTRY… Rekor Yeniledi… Jeopolitik gerilimlerin etkisinde kalan Dolar TL kuru yükselişini sürdürerek diğer gelişen piyasa ülke para birimlerinden negatif ayrıştı. Dün 7.94 seviyelerine kadar yükselen Dolar TL kuru gelen tepki satışlarının etkisinde geriledikten sonra yeni işlem gününde de alıcılı bir görünüm sergiliyor. Dolar TL kurunda Ağustos ayından bu yana süregelen yükseliş trendi devam ediyor.

 

 

EURTRY… Tarihi Yüksek Seviyelerde… TL varlıklar majör para birimleri karşısında negatif bir görünüm sergilemeyi sürdürüyor. Euro TL kuru tarihi zirvesini test etti.

 

 

EURUSD… Mali Teşvik Paketi Beklentileri Fiyatlanıyor… ABD’de mali teşvik paketine yönelik umutların yeniden yeşermesiyle birlikte global risk iştahı normalleşme çabası içerisine girdi. Euro dolar paritesi yoğun haber akışının etkisinde 1.1775 seviyelerinde denge arayışına girdi. ABD’de haftalık olarak açıklanan işsizlik maaşı başvuruları 840 bin seviyesi üzerinde gerçekleşerek beklentilerin üzerine çıktı.

 

 

XAUUSD…Beyaz Saray Mali Teşvik Paketi Konusunda Yeniden Rota Değiştirdi… ABD’de mali teşvik beklentilerinin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte altının ons fiyatı 1,910 $ seviyesine yöneldi. FED’in toplantı tutanaklarında mali destek paketine dikkat çekmesi ve Trump’ın twitter üzerinden yaptığı açıklamalar altının ons fiyatına destek oluyor. Diğer taraftan İran ile ABD arasındaki gerilim yeniden alevlendi. Trump yönetimi İran’ın 18 bankasına yaptırım uygulama kararı aldı.

 

 

GAUTRY…490 TL Seviyesine Yöneldi… Altının ons fiyatı ve Dolar TL kurundaki yükselişe bağlı olarak tarihi yüksek seviyelere yöneldi. Gram altın haftanın son işlem günü öncesinde 488 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Üretimde Aksama Beklentileriyle Haftayı Artıda Kapatmaya Hazırlanıyor… ABD kıyılarındaki kasırga tehlikesi ve Norveç’teki petrol grevi üretimin aksayabileceği endişelerini beslerken, ABD’de mali teşvik paketi beklentileri enerji fiyatlarına bu hafta yukarı taşıdı. ABD başkanı Donald Trump havayolu şirketlerinin desteklenmesi konusunda Kongre’ye çağrıda bulundu. Brent petrolün varil fiyatı 43 $ seviyesi üzerine tutunma çabasında.

 

 

SP500…ABD’de Endeksler Mali Teşvik Paketi Beklentilerinden Destek Buldu… Beyaz Saray’ın geniş kapsamlı bir mali teşvik paketini gündeme getirmesi sonrasında ABD’de endeksler haftanın dördüncü işlem gününü artıda tamamladı. ABD Başkanı Donald Trump 3 Kasımdaki seçimler öncesinde elini güçlendirmek istiyor. Destek paketi için tekrar masaya dönülebileceğini ve Demokratlar ile verimli görüşmeler gerçekleştirilebileceğini ifade etmesi sonrasında S&P500 endeksi %0.81 değer kazancıyla 3,447 puana yükseldi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder