İller

9 Ekim 2020 Cuma

Teşvik paketine ilişkin gelişmeler ön planda


Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Trump’ın teşvik paketi için masaya tekrar dönülebileceğinin sinyalini vermesi ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etmesi, teşvik paketine yönelik beklentilerin tekrar güç kazanmasına katkı sağladı. Ekonomik veri akışı sakin seyrederken, salgın kaynaklı gelişmeler ile teşvik paketi ve seçim konusunda ABD kaynaklı haber akışları piyasaların gündemindeki yerini ve önemini koruyor. Yurt içi piyasalarda ise jeopolitik gelişmeler ve kur cephesindeki fiyatlamalar takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    17:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Hava yolu şirketleri için ayrı bir destek paketine yönelik görüşmeler sürerken, Trump’ın açıklamaları sonrasında ekonomik teşvik paketine ilişkin iyimserliğin tekrar güç kazanması küresel hisse piyasalarını destekledi. BIST-100 Endeksi ise yurt dışındaki olumlu görünüme karşın kurlardaki yükselişe bağlı olarak günü %0,17’lik düşüşle 1.150,49 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,93 – 7,94 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,94’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışı piyasalarda teşvik paketine yönelik beklentilerle olumlu hava dün de genel olarak korunurken, yurt içinde kur cephesinde gözlenen yükseliş BIST-100 Endeksi üzerinde baskı oluşturuyor. Endeks dün gün içerisinde 1.143 seviyesi test edilirken, endeks günü 1.150 seviyesinden kapattı. Kur kaynaklı olarak son günlerde endekste zayıflama görülürken, 1.141 – 1.135 aralığı ilk önemli destek bölgesi olarak izlenmeye devam ediliyor. Bu bölge altında teknik satışların hız kazanabileceği endekste 1.121 ve 1.110 seviyeleri gündeme gelebilir. Endekste teknik görünümün ve yükselişler tekrar güç kazanması için 1.160 üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğu görüşümüz korurken, 1.160 üzerinde 1.185 – 1.205 aralığı direnç bölgesi olarak takip edilebilir.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder